21 Μαΐου 2014

Ελληνας ο ιδιοκτήτης της δεύτερης μεγαλύτερης επιχείρησης της Αυστραλίας –Μια από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές εταιρίες του πλανήτη [εικόνες ]

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Consolidated Travel, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Σπύρος Αλυσανδράτος, θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της Αυστραλίας και συγκαταλέγεται μέσα στις 100 καλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο. Συγκεκριμένα κατέχει την 46η θέση παγκοσμίως.
Μάλλιστα ο Σπύρος Αλυσανδράτος είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει τη Singapore Arlines, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, να ξαναρχίσει τις πτήσεις από την Αυστραλία προς την Αθήνα.


«Χρησιμοποιήσαμε τη 40χρονη συνεργασία για να πείσουμε τη Singapore Arlines να πετά στην Αθήνα κατά τους θερινούς μήνες. Φέτος κάνει δύο πτήσεις την εβδομάδα, αλλά ελπίζουμε του χρόνου να βάλουν και τρίτη πτήση» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο κ. Αλυσανδράτος.


Ο Έλληνας ομογενής προσπαθεί να στηρίξει και την ελληνική οικονομία, αν και εταιρεία του δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο αυτός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον Ελληνικό τουρισμό «Για καθαρά πατριωτικούς λόγους προσπαθούμε να στηρίζουμε τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία όσο και όπου μπορούμε». Για τους ίδιους λόγους, πρόσφερε πρόσφατα 150.000 δολάρια, υπέρ της ανέγερσης του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας Μελβούρνης.

Ο Σπύρος Αλυσανδράτος, με τους γονείς και τα αδέλφια του έφυγαν πάμφτωχοι από τα Μακρυώτικα Πυλάρου της Κεφαλονιάς αναζητώντας δουλειά στη Μελβούρνη, δούλεψαν σκληρά, πέτυχαν αλλά δεν ξέχασαν ποτέ την Ελλάδα.