01 Μαΐου 2014

Καρέ-καρέ τα τελευταία λεπτά πριν από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα -Μαθητές σε πανικό, εγκλωβισμένοι σε καμπίνα [βίντεο]

Ενα νέο βίντεο ντοκουμέντο διάρκειας 17 λεπτών από το ναυάγιο του πλοίου Sewol, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για βίντεο που τράβηξε μαθητής λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί στα παγωμένα νερά, παρασύροντας στο θάνατο 188 άτομα. Το ντοκουμέντο είναι ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατούσε μέσα στο πλοίο, όσο αυτό έγερνε και χανόταν μέσα στη θάλασσα και κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε.

Τα παιδιά, ακολουθώντας τις οδηγίες του πληρώματος, έμειναν μέσα στην καμπίνα τους. Μάλιστα, οι φωνές που ακούγονται δείχνουν πως οι μαθητές δεν ήξεραν τι πραγματικά συμβαίνει. Άλλα γελούσαν, άλλα φώναζαν, άλλα έκαναν πλάκα λέγοντας «γινόμαστε Τιτανικός;», άλλα είχαν πανικοβληθεί και ζητούσαν σωσίβια. Ωστόσο όσο η ώρα περνούσε τα γέλια αντικαταστάθηκαν από φωνές αγωνίας και πανικού. Ενα παιδί είπε χαρακτηριστικά «να πάρω τη μαμά μου τηλέφωνο; Μαμά, αυτό μοιάζει σαν το τέλος μου». Αλλοι μαθητές στέλνουν μηνύματα στις οικογένειές τους. Σε κάποια σημεία του βίντεο ακούγονται και οι οδηγίες του πληρώματος που ζητούν από τους μαθητές να μείνουν στις καμπίνες τους.

Το συγκλονιστικό βίντεο που τράβηξε μαθητής, ο οποίος έχασε τελικά τη ζωή του στο ναυάγιο, κλείνει με τη φωνή ενός μαθητή να λέει: «Φοβάμαι...».