21 Μαΐου 2014

Δεν υπάρχει ντροπή πλέον! Άρθρο Παπαδημούλη στους Βούλγαρους πατριώτες του κ@λου του defencenet!

Μετά το κράξιμο λέει το γνωστό ΣΥΡΙΖΑίικο, ότι έγινε παρεξήγηση και δεν είναι αυτό που καταλάβαμε!!

Έπεσεαν πλέον οι μάσκες και αποκαλύφθηκε η υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ που γλύφει πατόκορφα τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής όταν μέχρι χθες έλεγε φασίστες τους Μπαλτάκους και τους Κρανιδιώτηδες της ΝΔ και μόνο αν τολμούσαν να πούνε ότι δεν είναι φασίστες όσοι ψηφίζουν ΧΑ...

Φυσικά ο Παπαδημούλης μόλις έφαγε το κράξιμο ανασκεύσασε και είπε ότι το άρθρο ήταν πρωτοβουλία συνεργάτη του και ουδεμία σχέση έχει ο ίδιος, αλλά παρόλα αυτά το άρθρο του συνεχίζει να υπάρχει στο defencenet.gr... Ακόμα όμως και αν δεχθούμε ότι το άρθρο εστάλη χωρίς την έγκρισή του, πως εξηγεί ότι ο ίδιος το προωθούσε με μηνύματά του στο twitter;


Και καλά είναι πασίγνωστο ότι οι Βούλγαροι του defencenet.gr το έχουν κάνει επιχείρηση και βάζουν άρθρα επ'αμοιβή, αλλά είμαι περίεργος πόσοι αγνοί δεξιοί πατριώτες θα πάνε σαν τυφλωμένα γίδια να λερώσουν τα χέρια τους ψηφίζοντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!! Του ΣΥΡΙΖΑ ρε σεις;; ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

Προσέξτε και την αγιογραφία που του κάνουν οι Βούλγαροι!!

Αρθρο υποψήφιου ευρωβουλευτή Δ.Παπαδημούλη: "ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωπαΐκή Αριστερά έχουν την «μεγάλη εικόνα» για την αυριανή Ευρώπη"

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, όταν και παραιτήθηκε από την ελληνική Βουλή για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών προκειμενου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, σίγουρα δεν ανήκει στην γενιά των "ανεπάγγελτων πολιτικών" που η σχέση τους με την εργασία είναι καθαρά θεωρητική.

Εργάστηκε κοντά 25 χρόνια ως πολιτικός μηχανικός και στέλεχος επιχειρήσεων (1980-2004), πριν την εκλογή του ως ευρωβουλευτής το 2004 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό το γεγονός έχει την δική του σημασία σε ένα Κοινοβούλιο που συνηθίσαμε να βλέπουμε 50άρηδες και 60άρηδες πολιτικούς που δεν έχουν τελέσει ούτε ... διαχειριστές στην πολυκατοικία τους, αλλά με άνεση γίνονται υπουργοί και (νομίζουν ότι...) διοικούν χιλιάδες ανθρώπους.

Το 2009 διακρίθηκε ως ένας από τους τρεις πιο δραστήριους ευρωβουλευτές , στο σύνολο της Ευρωβουλής.

Εν συνεχεία εκλέχθηκε βουλευτής στο κόμμα και το 2009 και το 2012.

Είναι Αντιπρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σε άρθρο του για το defencenet.gr τονίζει την κρισιμότητα που θα έχει η επιλογή των ψηφοφόρων για το μέλλον της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει πολλά ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των ίδιων των Ευρωπαίων πολιτών για να καταφέρει να επιβιώσει ως "Ενωση".

Τονίζει επίσης την ανάγκη απομάκρυνσης από της "ψυχροπολεμικές" θεωρήσεις κρίσεων όπως η πρόσφατη με την Ουκρανία τονίζοντας ότι "η Ε.Ε επέλεξε να γίνει μέρος του προβλήματος, στηρίζοντας την κυβέρνηση, της οποίας εταίροι είναι οι Ουκρανοί ναζί. Επέλεξε την επιστροφή σε πρακτικές του Ψυχρού Πολέμου απέναντι στην Ρωσία, υποδαυλίζοντας τις φλόγες του εμφυλίου και τον κίνδυνο του διαμελισμού. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να επιβάλλει καθεστώς μνημονίου στην χώρα, ώστε να την «δέσει» οικονομικά στον φαύλο κύκλο χρέους και ύφεσης".

Ας δούμε ολόκληρο το άρθρο του:

"Στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι βέβαιο ότι θα σταλούν από τους πολίτες ισχυρά και σαφή πολιτικά μηνύματα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ευρωπαϊκή διάσταση των εκλογών αυτών, που είναι και αυτή ισχυρή και πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η Ε.Ε αλλά και η ήπειρός μας γενικότερα, βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες επιλογές για το μέλλον τους στο παγκόσμιο οικονομικό και γεωστρατηγικό γίγνεσθαι:

Στο οικονομικό επίπεδο, με την κυριαρχία και καθοδήγηση της  Γερμανίας, η Ευρώπη ακολουθεί ταχεία πορεία αποδυνάμωσης. Βιώνουμε αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, διεύρυνση του οικονομικού χάσματος στους κόλπους της Ένωσης, άνοδο της ακροδεξιάς και εκρηκτική ανάδειξη φαινομένων ρατσισμού. Η αντίθεση με τους στόχους της σύγκλισης των οικονομιών Βορρά–Νότου, αλλά και την θεμελιώδη αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είναι φανερή και δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα προοδευτικό ευρωπαίο πολίτη.
Το μήνυμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μήνυμα αμφισβήτησης και ριζικής αλλαγής αυτού του αποτυχημένου οικονομικού μοντέλου.

Είναι μήνυμα για άμεση αλλαγή πορείας της Ε.Ε, διασώζοντας και διευρύνοντας τις σημαντικές κοινωνικές κατακτήσεις των ευρωπαίων πολιτών, με στροφή προς πολιτικές ανάπτυξης, συνοχής και τόνωσης της δημοκρατίας. Με επενδύσεις στις «φτωχότερες» χώρες, με στόχο την ενίσχυση της εργασίας και της παραγωγής, ειδικά σε τομείς καινοτομίας.

Στο γεωστρατηγικό επίπεδο, η Ευρώπη και η Ε.Ε ειδικότερα, βρίσκονται μπροστά σε μία νέα σοβαρή κρίση, αυτή της Ουκρανίας. Είναι μία νέα πρόκληση, ειδικά για την Ε.Ε και τους θεσμούς της, να αρθρώσουν επιτέλους μία διακριτή εξωτερική πολιτική, πιο κοντά στις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Δυστυχώς, σ' αυτόν τον τομέα, η Ε.Ε επέλεξε να γίνει μέρος του προβλήματος, στηρίζοντας την κυβέρνηση, της οποίας εταίροι είναι οι Ουκρανοί ναζί. Επέλεξε την επιστροφή σε πρακτικές του Ψυχρού Πολέμου απέναντι στην Ρωσία, υποδαυλίζοντας τις φλόγες του εμφυλίου και τον κίνδυνο του διαμελισμού. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να επιβάλλει καθεστώς μνημονίου στην χώρα, ώστε να την «δέσει» οικονομικά στον φαύλο κύκλο χρέους και ύφεσης.

Η ευρωπαϊκή Αριστερά αντιπροτείνει η Ε.Ε να γίνει μέρος της λύσης και της συμφιλίωσης, δίνοντας κατ' αρχήν τον λόγο στους ίδιους τους Ουκρανούς, όλους τους Ουκρανούς, να αποφασίσουν για την πορεία της χώρας τους.

Προτείνει πρωτοβουλίες διαλόγου και συνεννόησης, ενώ χρήσιμο είναι να εξεταστεί και η δυνατότητα μετάβασης σε ένα ομόσπονδο κράτος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποτραπεί οποιαδήποτε αλλαγή συνόρων.

Στην τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος που κατέθεσε αυτή την πρόταση για μία αμιγώς ευρωπαϊκή, ειρηνική και δημοκρατική διέξοδο από την Ουκρανική κρίση.

Η παρέμβαση αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί τονίζει την ανάγκη διατήρησης των συνόρων στην Ευρώπη, στοιχείο κεφαλαιώδες και για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Σ' αυτές τις Ευρωεκλογές, η επιλογή των πολιτών έχει μεγάλη βαρύτητα. Στην Ελλάδα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τη θέλησή τους να μπει φραγμός στον κατήφορο των μνημονίων, της ύφεσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμώνονται οι θέσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς για κοινωνική συνοχή, βιώσιμη ανάπτυξη και μια διακριτή εξωτερική πολιτική με στόχο τη δημοκρατία και την ειρήνη στην ήπειρό μας.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ"

Tμήμα ειδήσεων defencener.gr