22 Μαΐου 2014

Ινδία: Ο τέως πρωθυπουργός «έκλεψε» τους followers του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter

Άλλαξε το όνομα του λογαριασμού και... καπηλεύτηκε τους ακόλουθους του επίσημου λογαρισμού

Λίγες ώρες μετά την αλλαγή εξουσίας στην Ινδία, έχει ξεσπάσει διαμάχη στη χώρα, με αφορμή τον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο Twiiter. Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μανμοχάν Σινγκ, φέρεται να παρέδωσε τον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού της Ινδίας στο διάδοχό του, Ναρέντρα Μόντι, έχοντας φροντίσει πρώτα όμως να «κλέψει» τους 1,24 εκατομμύρια followers.

Για να το επιτύχει αυτό, ο Σινγκ άλλαξε το όνομα του επίσημου πρωθυπουργικού λογαριασμού, κρατώντας τη διαχείρισή του, αναγκάζοντας τον Μόντι να ξεκινήσει να μαζεύει ακολούθους από την αρχή. Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός κατηγόρησε ανοιχτά τον απερχόμενο πρωθυπουργό για παράνομη κλοπή περιουσιακών στοιχείων του κράτους.

Μέσα σε όλα αυτά, το… κενό εξουσίας που δημιουργήθηκε στο Twitter εκμεταλλεύτηκε ένας 19χρονος Ινδός, ο οποίος ψάχνοντας για ένα πιο ενδιαφέρον όνομα για τον προσωπικό του λογαριασμό, αποφάσισε να δοκιμάσει το «πρωθυπουργός της Ινδίας», το οποίο βρήκε κενό. Ο νεαρός Καϊσέρ Αλί δήλωσε στο BBC ότι δεν συνειδητοποίησε ότι είχε εμπλακεί σε μία τόσο σημαντική διαμάχη, ωστόσο πριν καλά καλά συμπληρώσει μία ώρα ως… πρωθυπουργός, στο λογαριασμό του επανήλθε το προηγούμενο όνομά του. Ο 19χρονος φαίνεται ότι πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομα, λίγη ώρα αφότου ο απερχόμενος πρωθυπουργός το άλλαξε και λίγο πριν ο νέος πρωθυπουργός δημιουργήσει καινούριο λογαριασμό. Λίγο μετά το περιστατικό ζήτησε δημόσια συγγνώμη, για να απεμπλακεί από οποιαδήποτε πολιτική διαμάχη.