10 Μαΐου 2014

Δημοσκόπηση Public Issue: Η ΝΔ εξαύλωσε προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στην εφημερίδα των ΣΥΡΙΖΑίων

Την ισοδυναμία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue ενώ πριν 3 εβδομάδες, σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας για την εφημερίδα των ΣΥΡΙΖΑίων Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν με 3% για τις ευρωεκλογές και με 1,5% για τις εθνικές εκλογές!! Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πλέον ισχνό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους, στις ευρωεκλογές, αλλά υπάρχει ισοδυναμία σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών αφού η ΝΔ αύξησε σημαντικά τα ποσοστά της. Παράλληλα το ενθαρρυντικό είναι ότι η αύξηση της ΝΔ προήλθε από....
αντίστοιχη μείωση του ποσοστού των ΑΕροψεκασμένων οι οποίοι εμφανίζονται στο 1,5% και μάλλον είναι θέμα χρόνου να εξαφανισθούν
Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue παρατηρείται έντονη πολιτική πόλωση και ισοδυναμία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε στις κάλπες.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να λαμβάνει ποσοστό 18,5% (από 19,5%), η Νέα Δημοκρατία 18% (από 16,5%), το Ποτάμι 5,5%, η Ελιά 4,5% , το ΚΚΕ 4%, η Χρυσή Αυγή 3,5% , η ΔΗΜΑΡ 2% και οι ΑΝ.ΕΛ 1,5%. Παράλληλα ένα ποσοστό της τάξεως του 16% δήλωσε αναποφάσιστος, 10% είπε ότι δε θα ψηφίσει ενώ ένα άλλο 9% προτίμησε το δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ισοψηφούν στο 29% αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε σταθερός στο ποσοστό που είχε και πριν 3 εβδομάδες, ενώ η ΝΔ κέρδισε 1,5% από το 27,5% που είχε. Η Χ.Α λαμβάνει 8,5%, το ΚΚΕ 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το Ποτάμι 5,5% ενώ ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ λαμβάνουν 3,5%.