16 Μαΐου 2014

Το είδαμε κι αυτό! Δημοσκόπηση σε συνδρομητές WIND!!! Θρίλερ στην Αττική -Ο Σγουρός νικητής, αλλά στον δεύτερο γύρο-Σαν πρόβατο στη σφαγή ο Κουμουτσάκος

Εκλογικό θρίλερ στην περιφέρεια Αττικής, την μεγαλύτερη περιφέρεια στην χώρα, καταγράφει το τελευταίο γκάλοπ της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Η εταιρεία πραγματοποίησε ψηφιακή έρευνα μέσω του δικτύου της Wind κάνοντας για πρώτη φορά το γκάλοπ τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω facebook και ηλεκτρονικών συσκευών όπως tablets.

Προβάδισμα με 1,2 % για την Ρένα Δούρου στον Α' Γύρο

Με βάση τις απαντήσεις των ερωτηθέντων η Ρένα Δούρου έχει προβάδισμα στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% έναντι 21,5% του νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έρχεται στην τρίτη θέση με 10% και ακολουθούν οι Παύλος Χαϊκάλης 7,6%, Θανάσης Παφίλης 5,8%, Ηλίας Παναγιώταρος 4,5%.

Αρκετά πιο κάτω βρίσκονται οι Θάνος Τζήμερος με 2,1%, η Μαρία Γιαννακάκη με 1,7% και ο Πέτρος Μαντούβαλος με 1,1%.

Αρκετά υψηλά ποσοστά, πάντως, συγκεντρώνει ακόμη η αδιευκρίνιστη ψήφος, καθώς οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 11,6 %.

Ανατροπή στην δεύτερη Κυριακή -Προβάδισμα Σγουρού με 2,7%

Ωστόσο, η έρευνα καταγράφει νίκη του Γιάννη Σγουρού στον «επαναληπτικό» της εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Μάη.

Ο νυν περιφερειάρχης συγκεντρώνει ποσοστό 37,7% έναντι 35% της Ρένας Δούρου.

Πρώτος ο Σγουρός και στην παράσταση νίκης

Το ενδεχόμενο νίκης του νυν περιφερειάρχη έστω και στον δεύτερο γύρο καταγράφει και η παράσταση νίκης, όπου οι κάτοικοι της Αττικής, δίνουν προβάδισμα στον Γιάννη Σγουρό με 31% έναντι 22% της Ρένας Δούρου.

Ακολουθούν:

Γιώργος Κουμουτσάκος 3 %

Παύλος Χαϊκάλης 3 %

Πέτρος Μαντούβαλος 1 %

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες της Αττικής εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με το έργο του Γιάννη Σγουρού, καθώς ένα 36% βάζει αρνητικό πρόσημο, με το 31% να εκτιμά θετικά τις ενέργειές του στην περιφέρεια και ένα 19% να δηλώνει ουδέτερο.