27 Ιουνίου 2014

ΦΩΤΟ: Αυτές είναι η καλύτερη και η χειρότερη 11άδα του Μουντιάλ

Στους «11» της ντροπής υπό τον Ρόι Χόγκτσον βρίσκονται τρεις Ισπανοί, δύο Ιταλοί, δύο Γκανέζοι, δύο Πορτογάλοι και ένας Ρώσος - Καλύτερος προπονητής ο Κοσταρικανός Πίντο με παίχτες όπως ο Νεϊμάρ, ο Μέσι, ο Μπενζεμά και ο Κροο

Με ολοκληρωμένο τον πρώτο γύρο του Μουντιάλ και γνωρίζοντας πλέον ποιες είναι οι 16 ομάδες που συνεχίζουν και ποιες οι 16 που αποκλείστηκαν, ήρθε η ώρα για τον πρώτο απολογισμό των προσωπικών επιδόσεων των ποδοσφαιριστών.

Την «σούμα» ανέλαβε να κάνει η ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta dello Sport επιλέγοντας τους καλύτερους και τους χειρότερους 11 της φετινής διοργάνωσης μετά τη φάση των ομίλων.

Κι αν στους καλύτερους 11 υπάρχει διασπορά εθνικοτήτων, στους χειρότερους 11 δεσπόζουν Ισπανοί (ως οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές που αποκλείστηκαν), Ιταλοί (ελέω Gazzetta dello Sport), Γκανέζοι (μετά τα εσωτερικά μαλλιοτραβήγματα που οδήγησαν στον αποκλεισμό δύο παιχτών), Πορτογάλοι (όχι δεν είναι ο Ρονάλντο ανάμεσά τους), δύο Άγγλοι (ανάμεσά τους και ο προπονητής της ομάδας) και ένας Ρώσος.


Έτσι αν ο αποτυχημένος βάσει αποτελεσμάτων Ρόι Χογκτσον που επελέγη ως ο χειρότερος προπονητής, ήταν να προπονήσει ποτέ αυτή την ομάδα θα είχε στη διάθεσή του τους εξής ποδοσφαιριστές σε ένα σύστημα 4-3-1-2:

Τερματοφύλακας: Ιγκόρ Ακινφέεφ - Μετά τις δύο μνημειώδεις γκάφες του στους αγώνες με την Αλγερία και την Κορέα δικαιωματικά παίρνει τα γάντια

Άμυνα: Την αποτελούν δύο Πορτογάλοι και δύο Ισπανοί. Χοσέ Περέιρα και Πέπε από την Πορτογαλία με τον δεύτερο να «πληρώνει» την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στη συντριβή με 4-0 από τη Γερμανία. Πικέ και Τζόρντι Άλμπα από την Ισπανία καθώς έχοντας δεχθεί επτά γκολ η ισπανική άμυνα πρέπει να εκπροσωπηθεί στην 11αδα της ντροπής

Μεσαία γραμμή: Εδώ συναντάμε τους δύο Γκανέζους, τον Μπόατενγκ και τον Μουντάρι που έκαναν άνω-κάτω την ομάδα παραμονές του κρίσιμου αγώνα με την Πορτογαλία με φόντο τα 3 εκατ. ευρώ του πριμ παρουσίας. Μαζί τους στην τριπλέτα ο Στίβεν Τζέραρντ που ως αρχηγός της Αγγλίας πρέπει να κουβαλήσει στους ώμους του το βάρος του αποκλεισμού. Πίσω από τους δύο επιθετικούς ο Ιταλός Αντόνιο Κασσάνο που δεν προσέφερε τίποτα από όσα περίμεναν οι ραγκάτσι.

Επίθεση: Δύο θεωρητικά θωρηκτά με δεκάδες γκολ στην περασμένη σεζόν. Ντιέγκο Κόστα ο ένας, ο οποίος σε τίποτα δεν θύμισε την μηχανή των γκολ που σάρωσε την Ευρώπη φέτος με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Μάριο Μπαλοτέλι ο δεύτερος λόγω κυρίως του καυγά που είχε στο ημίχρονο του «τελικού» με την Ουρουγουάη με τον Πραντέλι όταν ο τελευταίος του ζήτησε να ηρεμήσει. Φήμες αναφέρουν ότι ο Σούπερ Μάριο έφτασε στο σημείο να αντιμιλήσει στις παλιοσειρές και ηγέτες των ατζούρι, Μπουφόν και Πίρλο.

Η καλύτερη 11άδα

Μια υπερομάδα θα είχε στα χέρια του ο προπονητής της Κόστα Ρίκα που σύμφωνα με τους ιταλούς της GdS είναι ο καλύτερος - μέχρι στιγμής - προπονητής του τουρνουά.

Ο Αλεσάντρο Πίντο θα χρησιμοποιούσε κατά την ιταλική εφημερίδα σύστημα 4-2-3-1 και θα το επάνδρωνε με:

Τερματοφύλακα τον Μεξικανό Οτσόα οι εμφανίσεις του οποίου με αποκορύφωμα τον αγώνα Βραζιλία-Μεξικό θύμισαν σε πολλούς τον μεγάλο Βρετανό Γκόρντον Μπανκς.

Την αμυντική τετράδα θα αποτελούσαν ο επίσης Κοσταρικανός Κριστιάν Γκαμπόα λόγω της πορείας της ομάδας του, ο Ολλανδός Ρον Βλάαρ καθώς με εξαίρεση τον αγώνα με την Αυστραλία οι «τουλίπες» έχουν αμυνθεί αποτελεσματικά, ο αρχηγός της Ουρουγουάης Γκοντίν μετά και το νικητήριο γκολ στον «τελικό» με την Ιταλία και ο Αργεντινός Ρόχο που σφράγισε την πολύ καλή του παρουσία με το τρίτο γκολ κόντρα στη Νιγηρία.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα ήταν ο Χιλιανός Τσαρλς Αρανγκουίζ και το «μηχανάκι» από τη Γερμανία Τόνι Κρόος.

Όσο για τους τρεις μεσοεπιθετικούς πίσω από τον επιθετικό, θαυμάστε: Λιονέλ Μέσι αριστερά, Νεϊμάρ δεξιά και ο Κολομβιανός Τζέιμς Ροντρίγκεζ στη μέση. Θέλετε και επεξήγηση;

Στην αιχμή του δόρατος ποιος άλλος από τον Γάλλο Καρίμ Μπενζεμά που με τα τρία γκολ που πέτυχε οδήγησε εκ του ασφαλούς τους «πετεινούς» στην επόμενη φάση.

Μάριος Καλογερόπουλος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ