16 Ιουνίου 2014

Επανεμφανίστηκε ο «Δράκος» της Λάρισας που τρομοκρατούσε την περιοχή πριν από 22 χρόνια -Συνελήφθη για διάρρηξη

Μια απρόσμενη εξέλιξη είχε η σύλληψη ενός διαρρήκτη που εισήλθε την Κυριακή σε διαμέρισμα στη Λάρισα, καθώς, όπως διαπίστωσε εκ των υστέρων η Αστυνομία, ο 62χρονος συλληφθείς ήταν ο «δράκος» που πριν από 22 χρόνια τρομοκρατούσε την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και κυρίως «παράνομα ζευγάρια».

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κλήθηκαν να επέμβουν σε διάρρηξη διαμερίσματος, στο οποίο είχε εισβάλει ο 62χρονος, που σκαρφάλωσε σε δένδρο και έφτασε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, όπου και βρισκόταν το διαμέρισμα.

Τους αστυνομικούς κάλεσε γείτονας που είδε κάποιον να σκαρφαλώνει στο δένδρο καθώς οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος απουσίαζαν, με αποτέλεσμα ο διαρρήκτης να συλληφθεί επ' αυτοφώρω.

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, περίμενε τους αστυνομικούς όταν εν συνεχεία διαπίστωσαν, ότι ο εν λόγω διαρρήκτης δεν ήταν άλλος από τον «δράκο» που 22 χρόνια πριν τρομοκρατούσε την Λάρισα. Επί τέσσερα χρόνια, από το 1988 έως το 1992, προσπαθούσαν να συλλάβουν τον 40χρονο, τότε, αγρότη, ο οποίος παρότι κατοικούσε στην Ανάβρα Καρδίτσας, δρούσε στη Λάρισα.

Οπως προέκυψε, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του και αφού εξέτισε 20ετη ποινή για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βιασμούς, προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας κ.λπ., ο 62χρονος, σήμερα, «δράκος» είχε επιδοθεί σε διαρρήξεις (σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε νόμιμη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Το ιστορικό του Δράκου της Λάρισας

Ο 62χρονος περιγράφεται από αστυνομικούς, αλλά και δημοσιεύματα της εποχής, ως «αδίστακτος» αφού με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας υποχρέωνε τα ζευγάρια να κάνουν έρωτα μπροστά του, επιδιδόμενος και ίδιος σε πράξεις αυτοϊκανοποίησης. Μάλιστα, σε περίπτωση που το ζευγάρι αρνούνταν να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του ή προσπαθούσε να διαφύγει, τότε πυροβολούσε εναντίον τους, ενώ στην περίπτωση του νεαρού αρχισμηνία, τον τραυμάτισε θανάσιμα, πυροβολώντας τον στο πρόσωπο από κοντινή απόσταση.

Στην αστυνομία της Λάρισας, από το φθινόπωρο του 1988 έως και την άνοιξη του 1992, είχαν καταγγελθεί επώνυμα 11 περιπτώσεις από τη δράση του «δράκου» αν και, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, τα περιστατικά «θα πρέπει να ήταν περισσότερα», αλλά δεν αναφέρθηκαν, αφού τα παράνομα ερωτικά ζευγάρια, για αυτονόητους λόγους, ήθελαν η υπόθεση να παραμείνει μυστική.

Η τότε Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ύστερα από λεπτομερή έρευνα, εντόπισε τελικά τον «δράκο» και τον συνέλαβε στο σπίτι του στην Ανάβρα Καρδίτσας, παρότι ο ίδιος όπως και η σύζυγός του, ισχυρίζονταν πως την ημέρα του εγκλήματος- όταν πυροβόλησε τον αρχισμηνία- βρισκόταν από τις 8 το βράδυ στο σπίτι του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 62χρονος ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες εισήλθε σε οικία 66χρονου παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα, όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς. Κατά τη σύλληψή του προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Στην κατοχή του, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του και σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του, αλλά και σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για την παράνομη δράση του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός χρυσαφικών – κοσμημάτων (αλυσίδες λαιμού-χειρός, μενταγιόν, καρφίτσες, βραχιόλια, σκουλαρίκια, χρυσοί σταυροί, δακτυλίδια, φλουριά, βέρα κ.α.) και διάφορα άλλα αντικείμενα, χρηματικά ποσά σε εθνικό νόμισμα διαφόρων χωρών, 4 μεταλλικά όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδων, 64 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα βλήμα πολεμικού όπλου, ένα πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας -10- εκατοστών, συνολικού μήκους -21- εκατοστών, ένας κόφτης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (ένα κατσαβίδι, ένα ζεύγος γάντια, ένας φακός και ένας λοστός). Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας εξιχνιάστηκαν δύο ακόμη κλοπές από οικίες που διαπράχθηκαν από τον συλληφθέντα. Τα κλοπιμαία αποτελούσαν μέρος των παραπάνω κατασχεθέντων χρυσαφικών – κοσμημάτων και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη στο παρελθόν τις Αρχές και έχει συλληφθεί για διάφορα αδικήματα.

Ο 62χρονος με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί προ έτους περίπου αφού εξέτισε ποινή 20 ετών για τα αδικήματα που είχε διαπράξει από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90».