26 Ιουνίου 2014

Ελεύθερη, ξανά, η 27χρονη χριστιανή στο Σουδάν

Eλεύθερη αφέθηκε, εκ νέου, η 27χρονη Σουδανή χριστιανή η οποία είχε καταδικαστεί σε θάνατο για άρνηση του Ισλάμ, στη συνέχεια αποφυλακίστηκε, αλλά λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ξανά με την κατηγορία πως πλαστογράφησε ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο δικηγόρος της.

Η 27χρονη συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ενώ ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν το Σουδάν.

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο δικηγόρος της νεαρής γυναίκας, η πελάτης του αφέθηκε ελεύθερη μόνο μετά την άσκηση πιέσεων από ξένους διπλωμάτες.

Η νεαρή γυναίκα καταδικάστηκε τον Μάιο σε θάνατο δια απαγχονισμού για αποστασία, δηλαδή την άρνηση της ισλαμικής πίστης, καθότι είχε παντρευτεί έναν χριστιανό άνδρα από το Νότιο Σουδάν. Σύμφωνα με την ισλαμική νομοθεσία σαρία, οι μουσουλμάνες γυναίκες απαγορεύεται να παντρεύονται αλλόθρησκους, αδίκημα που επισείει μέχρι και τη θανατική ποινή.

Παράλληλα, η σουδανική νομοθεσία απαγορεύει στους μουσουλμάνους να αλλάζουν θρησκεία. Η 27χρονη ισχυρίζεται πως ανατράφηκε ως χριστιανή αφότου εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα της κατά την παιδική της ηλικία, όπως η σουδανική Δικαιοσύνη αρχικά απέρριψε τους ισχυρισμούς της.

Η καταδίκη της όμως προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, με συνέπεια η καταδίκη της να αποσυρθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τη Δευτέρα.

Πηγή: http://www.skai.gr