20 Ιουνίου 2014

BINTEO-Ντινόπουλος: “Όλοι έχουμε ευθύνη” για τα μέτρα

«Δεν υπάρχει πρόγραμμα απολύσεων στο χώρο το δικό μου» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και υπογράμμισε πως οι 7.000 εργαζόμενοι που θα πρέπει να απομακρυνθούν από το Δημόσιο, μέσω της διαθεσιμότητας, έως το τέλος του 2014.

Τόνισε πως πρέπει να τηρηθούν «μέχρι κεραίας τα συμφωνηθέντα» με την τρόικα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Απαντώντας στις βολές που έχει δεχτεί περί λαϊκισμού, ο κ. Ντινόπουλος υπογράμμισε πως σε μία χώρα όπου η ανεργία βρίσκεται στο 27% δεν υπάρχει λόγος να γίνουν απολύσεις που «δεν προβλέπονται από κάποιο πρόγραμμα». «Καλύτερα να μην γίνουν απολύσεις παρά να γίνουν», συμπλήρωσε.

Στον αντίποδα, επισήμανε πως επιθυμεί να συνεχίσει το πρόγραμμα της διαδημοτικής κινητικότητας, προκειμένου «να μην γίνουν απολύσεις». Με το εν λόγω πρόγραμμα έχουν ήδη μετακινηθεί αυτοβούλως 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι, και υπάρχει στόχος για την εθελοντική επανατοποθέτηση ακόμα 2.000 εργαζόμενων.

«Το να προσπαθεί ο υπουργός να το κάνει αυτό είναι κακό;», διερωτήθηκε.

Τόνισε πάντως πως ο ίδιος δεν είναι ο καλός και άλλοι υπουργοί κακοί, καθώς «όλοι έχουμε ευθύνη» για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Δείτε το βίντεο από τον Σκάι