27 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Στο Ιράν καίνε τα ναρκωτικά (λέμε τώρα...) και εκτελούν τους διακινητές

Το Ιράν βρίσκεται σε ένα σημείο που αποτελεί «πέρασμα» διακίνησης ναρκωτικών και οι μεγάλες κατασχέσεις είναι κάτι σύνηθες.Ο υπουργός εσωτερικών του Ιράν, Rahmani Fazli μιλώντας σε μια τελετή όπου η αστυνομία κατέστρεψε περίπου 50 τόνους ναρκωτικών παρουσία και ξένων αξιωματούχων είπε:
«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί έχουν καταστήσει δύσκολη την εισαγωγή του ηλεκτρονικού και τεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών».

Ο Rahmani Fazli σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, τόνισε ότι δεν υποστηρίζονται οι προσπάθειές για να σταματήσει η ροή των ναρκωτικών μέσω του Ιράν στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει υποστεί κυρώσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα και παρ' όλα αυτά το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες, επιμένοντας ότι το πρόγραμμα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο σε ειρηνικούς σκοπούς όπως για παράδειγμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός μίλησε και για τις εκτελέσεις ανθρώπων που διακινούσαν ναρκωτικά, για τις οποίες έχει επικριθεί το Ιράν από διεθνείς οργανώσεις δικαιωμάτων.

«Εμείς δεν εκτελούμε διακινητές μόνο για τη μεταφορά ναρκωτικών. Οι διακινητές που εκτελέστηκαν στο Ιράν δεν μετέφεραν μόνο τα ναρκωτικά, αλλά είχαν πάρει μέρος σε ένοπλες συγκρούσεις, είχαν διαπράξει αδικήματα και βιασμούς, είχαν συμμετάσχει σε ξέπλυμα χρήματος και στήριξαν τρομοκράτες και εγκληματίες», δήλωσε ο Fazli.

Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι το Ιράν είναι η δεύτερη χώρα στην οποία σημειώνονται οι περισσότερες εκτελέσεις στον κόσμο μετά την Κίνα. Σημειώνει επίσης ότι το Ιράν δεν δημοσιεύει τα στοιχεία για τις εκτελέσεις, αλλά επιμένει ότι η κριτική που γίνεται για το δικαστικό τους σύστημα είναι μέρος της προσπάθεια των Δυτικών να υπονομεύσουν την Ισλαμική Δημοκρατία.