27 Ιουνίου 2014

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Ζησιμόπουλος και Γρέγος

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος.

Και οι δύο κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στους δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Στον Αντώνη Γρέγο επιβλήθηκε επιπλέον όρος που απαγορεύει τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις του κόμματος, πλην των συνεδριάσεων στο Κοινοβούλιο. Ο Γρέγος φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, υποστηρίζοντας πως σε βάρος του δεν υπάρχει κανένα στοιχείο.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Πολύβιου Ζησιμόπουλου έκανε λόγο για «άψογη διαδικασία», σημειώνοντας πως ο βουλευτής αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όταν ο Ζησιμόπουλος κλήθηκε από την ανακρίτρια να σχολιάσει θέσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου, φέρεται να απάντησε:

«Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μια ή την άλλη άποψη, δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης».