22 Ιουνίου 2014

Έτοιμος για κορυφή ο Κλόζε που έπιασε τον Ρονάλντο στην κορυφή-Τα συγχαρητήρια του Βραζιλιάνου (ΒΙΝΤΕΟ με τα γκολ των δυο τεράστιων παικτών)

Μπορεί να μην είναι ο πιο τεχνίτης επιθετικός που έχουμε δει, αλλά η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι αν μη τι άλλο ερωτική και αποδείχτηκε και στο παιχνίδι με την Γκάνα. Ο Μίροσλαβ Κλόζε ακόμα και στα 36 του παραμένει ένας δεινός σκόρερ και το απέδειξε στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Ο Γερμανός επιθετικός μπήκε στο ματς στο 69' και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ισοφάρισε σε 2-2.


Αυτό το γκολ, πέρα από το βαθμό που χάρισε στη Γερμανία, έχει και ιστορική σημασία για τον παίκτη. Ο Κλόζε έφτασε τα 5 γκολ σε Μουντιάλ και είναι μαζί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς όλων των εποχών μαζί με το Ρονάλντο!

Παράλληλα, έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που σκοράρει σε 4ο Μουντιάλ. Οι δύο προηγούμενοι που το είχαν καταφέρει ήταν οι Πελέ (Βραζιλία) και Ούβε Ζέλερ (Δ.Γερμανία).


Το παιχνίδι της μοίρας για Ρονάλντο και Κλόζε

Για όσους πιστεύουν στη γλώσσα των αριθμών και τη μοίρα μάλλον ήταν γραφτό να γίνει αυτό στο παιχνίδι κόντρα στην Γκάνα.

Ο Ρονάλντο είχε φτάσει τα 15 τέρματα στο ματς με την Γκάνα στο Μουντιάλ του 2006 το οποίο έγινε στη Γερμανία. Από την πλευρά του ο Κλόζε σκόραρε το 15ο του γκολ και αυτός απέναντι στην Γκάνα αλλά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το καλωσόρισμα του Ρονάλντο

Μάλιστα, ο Μίροσλαβ Κλόζε δέχτηκε και τα συγχαρητήρια από τον μεγάλο του αντίπαλο για τη μάχη της κορυφής. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Ρονάλντο τιτίβισε στον επίσημο λογαριασμό του και καλωσόρισε τον Γερμανό στην κορυφή της σχετικής λίστας.


Αναλυτικά οι πρώτοι πέντε στη λίστα με τους σκόρερ:

Παίκτης Χώρα Γκολ
Ρονάλντο Βραζιλία 15
Κλόζε Γερμανία 15
Μίλερ Γερμανία 14
Φοντέν Γαλλία 13
Πελέ Βραζιλία 12

Θυμηθείτε τα 14 γκολ του Κλόζε


Το γκολ του κόντρα στην Γκάνα


BONUS: Τα 15 γκολ του Ρονάλντο


sport24.gr