15 Ιουνίου 2014

Συγκλονιστικές φωτογραφίες εκτέλεσης δεκάδων στρατιωτών από τους ισλαμιστές στο Ιράκ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο που φαίνεται να απεικονίζουν την ομαδική εκτέλεση δεκάδων ιρακινών στρατιωτών που είχαν παραδοθεί ανήρτησε σε ισλαμικό φόρουμ στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), το οποίο κατά τις τελευταίες ημέρες έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων της Μοσούλης και του Τικρίτ.
Η αυθεντικότητα του εν λόγω υλικού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το υλικό δείχνει τους αιχμάλωτους στρατιώτες να επιβιβάζονται σε φορτηγά και στη συνέχεια να υποχρεώνονται να ξαπλώσουν σε ένα χαντάκι, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα.

Οι τελευταίες φωτογραφίες απεικονίζουν τους στρατιώτες βουτηγμένους στο αίμα.

Σε βίντεο που δείχνει τη μεταφορά των κρατουμένων αναφέρεται πως πρόκειται για στρατιώτες που παραδόθηκαν στη βάση Σπεχέρ.

Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός, όμως ιρακινοί αντάρτες που δεν πρόσκεινται στο ΙΚΙΛ εκτίμησαν στο BBC πως ενδέχεται να είναι ακόμα και 1.000.





Επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του ανατριχιαστικού υλικού θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σεκταριστική διάσταση της σύγκρουσης στο διαιρεμένο Ιράκ, δεδομένου ότι το ΙΚΙΛ στελεχώνεται από σουνίτες αντάρτες, σε μία χώρα όπου η πλειοψηφία είναι σιίτες.

Ο κορυφαίος σιίτης κληρικός της χώρας έχει καλέσει τους πιστούς να πάρον τα όπλα κατά του ΙΚΙΛ, με χιλιάδες εθελοντές να έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του.

Νωρίτερα, οι ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν πως κατά τις τελευταίες 24 ώρες σκότωσαν 279 «τρομοκράτες» και κατέστρεψαν 50 οχήματα.

Πηγή: http://www.skai.gr