19 Ιουνίου 2014

Που θέλουν να επενδύσουν οι Κινέζοι

Το ενδιαφέρον της Κίνας για επενδύσεις στην Ελλάδα αποτυπώνει η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στον Real Fm 97.8, οι επενδύσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται οι Κινέζοι φθάνουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τον Λι Κετσιάνγκ η μεγάλη ατζέντα των επενδύσεων θα μπει στο επίκεντρο. Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την κατασκευή και διαχείριση του νέου περιφερειακού αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου αλλά και για τον τομέα των real estate. Επίσης ενδιαφέρονται για Ελευθέριος Βενιζέλος, για το 55% που ελέγχει το δημόσιο και για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπάρχει ενδιαφέρον και για τον ΑΔΜΗΕ, ενώ η COSCO ενδιαφέρεται για την αγορά του 67% του ΟΛΠ.

Η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Αύριο, ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, θα μεταβούν στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, στον Πειραιά. Στη συνέχεια ο κ. Κετσιάνγκ θα αναχωρήσει για την Κρήτη, όπου το Σάββατο, μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά θα επισκεφθεί την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Κοραή, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.