08 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ: Οι πιθανότητες πρόκρισης των ομάδων και της Ελλάδος

Η Βραζιλία είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, προβλέπει το Bloomberg Sports. Ακολουθούν Αργεντινή και Γερμανία. Καλές οι πιθανότητες της Ελλάδας, στον πιο ανταγωνιστικό όμιλο του τουρνουά.

H άμυνα της Κόστα Ρίκα μπορεί να έχει το κλειδί για το αν η Αγγλία, η Ιταλία ή η Ουρουγάη καταφέρουν να περάσουν στην επόμενη φάση στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στην Βραζιλία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg Sports, το οποίο δίνει τα προγνωστικά του και για την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι μετέχει στον πλέον ανταγωνιστικό όμιλο.

Με βάση ένα ειδικό μοντέλο που προσομοιώνει κάθε αγώνα του παγκόσμιου κυπέλλου πάνω από 100.000 φορές, προβλέφθηκε ότι και στους τρεις αγώνες μεταξύ της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Ουρουγάης το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ισοπαλία. Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες που θα τα πάνε καλύτερα απέναντι στην Κόστα Ρίκα θα περάσουν στον επόμενο γύρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Ιταλία έχει 63,4% πιθανότητα να περάσει από τον τέταρτο όμιλο, με την Ουρουγάη να ακολουθεί με πιθανότητα 63,3% και την Αγγλία με 62,4%. Η Κόστα Ρίκα έχει πιθανότητα 10,9% να περάσει.

Ο σχολιαστής του ESPN, Ian Darke και ο αναλυτής, Steve McManaman, δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου ότι θα ήθελαν να δουν την Αγγλία να περνάει από τον όμιλο.

«Η Κόστα Ρίκα, θα πάρει έναν ή δύο βαθμούς από τις άλλες ομάδες. Η έκβαση του ομίλου θα κριθεί από ποιες θα τους πάρει» σημείωσε ο κ. Drake. H οικοδέσποινα του τουρνουά Βραζιλία είναι το φαβορί για τον τίτλο, με την ανάλυση του Bloomberg Sports να της δίνει πιθανότητα 19,9%. Ακολουθούν η Αργεντινή και η Γερμανία με 12,2%.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι να παίζει η Βραζιλία εναντίον της Αργεντινής στον τελικό. Κόλαση» ανέφερε.

Τα κριτήρια των προβλέψεων

Οι προβλέψεις του Bloomberg Sports βασίζονται σε κριτήρια όπως οι ικανότητες των παικτών στο σκοράρισμα και στην άμυνα, τα αποτελέσματα που έχουν φέρει μέχρι σήμερα οι ομάδες, οι τραυματισμοί, η επιλογή ενδεκάδας και οι προπονητές.

Οι εταιρείες στοιχημάτων συμφωνούν με την πρόβλεψη ότι η Βραζιλία είναι το φαβορί. To SuperBook του Las Vegas Hotel δίνει 5 προς 2 για κατάκτηση του μουντιάλ. Η Αργεντινή και η Γερμανία στοιχηματίζονται με 9 προς 2, κάτι που σημαίνει ότι αν στοιχηματίσει κανείς 100 δολάρια ότι θα νικήσει στον τελικό μια από τις δύο ομάδες θα λάβει 450 δολάρια.

Με βάση την ανάλυση του Bloomberg Sports, η τρίτη στην κατάταξη της FIFA, Βραζιλία, έχει την καλύτερη επίθεση και άμυνα. Έχει 97,8% πιθανότητα να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Μαζί με την Βραζιλία, στον όμιλο Α είναι το Μεξικό που έχει πιθανότητα 47% να περάσει στον δεύτερο γύρο, η Κροατία (37,5%) και το Καμερούν (17,7%)

Η Ισπανία, η πρώτη ομάδα με βάση την κατάταξη της FIFA, είναι το τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μετά την Βραζιλία, την Αργεντινή και την Γερμανία, με πιθανότητα 9,1%. Η κάτοχος του τροπαίου έχει 79,9% πιθανότητα να περάσει τον όμιλο Β. Ακολουθεί η Ολλανδία με 67,3%, η Χιλή με 42,6% και η Αυστραλία με 10,2%. «Είναι προφανώς μια φανταστική, πραγματικά φανταστική ομάδα εδώ και πέντε με έξι χρόνια» υποστήριξε ο κ. Darke.

Ο όμιλος στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας, είναι σύμφωνα με το Bloomberg Sports ο πιο ανταγωνιστικός, με κάθε ομάδα να έχει πάνω από 33,3% πιθανότητα να προχωρήσει. Η Κολομβία, ακόμα και χωρίς τον τραυματία Ρανταμέλ Φαλκάο, έχει τον πρώτο λόγο με 74,7% πιθανότητα και ακολουθεί η Ελλάδα με 54%, η Ιαπωνία με 37,9% και η Ακτή Ελεφαντοστού με 33,4%.

Οι ΗΠΑ έχουν μόλις 26,1% πιθανότητα να περάσουν από τον όμιλο Ζ, με την Γερμανία να συγκεντρώνει 85%, την Πορτογαλία 66,3% και την Γκάνα 22,7%.

http://www.euro2day.gr/specials/topics/article/1222867/ta-pososta-prokrishs-sth-v-fash-toy-moyntial.html