28 Ιουνίου 2014

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ: «Ο Κάμερον ταπεινώθηκε μετά από εβδομάδες αερολογιών»

«Πυρ ομαδόν» από τη βρετανική αντιπολίτευση κατά του Ντέιβιντ Κάμερον μετά την επιλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Βρετανού πρωθυπουργού κατηγόρησαν τον ηγέτη των Συντηρητικών ότι, «ταπεινώθηκε» επειδή δεν κατάφερε να εμποδίσει τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

«Έπειτα από εβδομάδες μεγαλοστομιών και αερολογιών εκ μέρους του Ντέιβιντ Κάμερον, αυτό αποτελεί μια ολοκληρωτική ταπείνωση» δήλωσε ο Εντ Μίλιμπαντ, ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Σκάι Νιους.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος είχε επίσης αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ, άσκησε κριτική στο Βρετανό πρωθυπουργό ότι αντί να «οικοδομήσει συμμαχίες στην Ευρώπη» τις «έκαψε».

«Ο λόγος είναι ότι (οι Ευρωπαίοι) πιστεύουν ότι εκείνος δεν ενεργεί παρά μόνο βάσει των (ευρωσκεπτικιστών) βουλευτών του στρατοπέδου του» εξήγησε ο Μίλιμπαντ. «Για αυτόν τον λόγο απέτυχε, και είναι το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας που βγήκε χαμένο εξαιτίας αυτής της απόφασης», κατήγγειλε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρόεδρος του ευρωφοβικού Ukip – ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών του Μαΐου –, έκρινε επίσης ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον «εξευτελίστηκε σήμερα και το χειρότερο, φαίνεται πολύ απομονωμένος».

matrix24.gr