23 Ιουνίου 2014

Δολοφόνησαν τον δικαστή που καταδίκασε τον Σαντάμ Χουσεΐν

Ο δικαστής που καταδίκασε σε θάνατο τον πρώην πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, συνελήφθη από αντάρτες του ISIS και εκτελέστηκε.

Ο Raouf Abdul Rahman, ο άνθρωπος που το 2006 καταδίκασε τον Σαντάμ σε θάνατο δια απαγχονισμού, δολοφονήθηκε από τους αντάρτες ως εκδίκηση για το θάνατο του δικτάτορα του Ιράκ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Rahman φαίνεται πως ήξερε την τύχη που τον περίμενε και επιχείρησε να διαφύγει από τη Βαγδάτη ντυμένος χορευτής!

Αν και ο θάνατός του δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ιρακινή κυβέρνηση, αξιωματούχοι δεν έχουν διαψεύσει τις αναφορές πως "συνελήφθη" από τους αντάρτες την περασμένη εβδομάδα γράφει η Daily Mail.

Την είδηση για την απαγωγή του Rahman και την καταδίκη του σε θάνατο "μετέδωσε" μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο Ιορδανός βουλευτής Khalil Attieh.
Ο Ιορδανός πολιτικός ήταν εκείνος που αποκάλυψε την αποτυχημένη προσπάθεια του Ιρακινού δικαστή να φύγει από τη Βαγδάτη ντυμένος με το κοστούμι ενός χορευτή.

Ο Rahman ανέλαβε την εκδίκαση της υπόθεσης Χουσεΐν τον Ιανουάριο του 2006, διαδεχόμενος τον Rizgar Amin, που χαρακτηρίστηκε πολύ... επιεικής.
Όμως ο Rahman θεωρήθηκε προκατειλημμένος γιατί η γενέτειρά του, Χαλαμπίγια, δέχτηκε επίθεση με χημικά το 1988, μια επίθεση που φέρεται να διέταξε ο Σαντάμ.

Πολλοί συγγενείς του Rahman ήταν ανάμεσα στους 5000 νεκρούς από την επίθεση αυτή, ενώ ο δικαστής φέρεται να είχε συλληφθεί και να είχε βασανιστεί στη 10ετία του 1980 από τους άνδρες της μυστικής υπηρεσίας του Σαντάμ.

Τον Μάρτιο του 2007, ο δικαστής Rahman φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση για άσυλο στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του, μαζί με την οικογένειά του. Ο Rahman είχε δηλώσει πως φοβόταν για τη ζωή του.

newsit.gr