16 Ιουνίου 2014

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Άδωνις τα «παιχνίδια» του ΒΗΜΑΤΟΣ: Δεν βάζω όρους στον Πρωθυπουργό και είναι ξένες προς εμένα τέτοιες εκφράσεις

Προφανώς και έχει δίκιο ο Άδωνις αφού οι διάλογοι του "έγκριτου" ΒΗΜΑΤΟΣ, πέρα από το ότι είναι περίεργοι, δεν κουμπώνουν με το ότι μετά τη συνάντηση ο ίδιος ο Σαμαράς βγήκε απ'το Μαξίμου και έκανε δηλώσεις υπερ του Άδωνι στην ΤιΒι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί να κάνει για άλλον! Το μόνο που μένει να τονίσουμε στα πλαίσια του επικοινωνιακού μπάχαλου ΝΔ, είναι η καλοκαιρινή ραστώνη του Μαξίμου που δεν διέψευσε άμεσα το ρεπορτάζ και το άφησε να σέρνεται όλη μέρα και την καθυστερημένη αντίδραση του Άδωνι...

Ο κ. Γεωργιάδης διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, το οποίο εμφάνιζε διαλόγους μεταξύ του πρώην υπουργού Υγείας και του Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. «Με ρεζίλεψες» εμφανίστηκε να λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Σαμαρά, «όχι εσύ με ρεζίλεψες» απαντούσε ο πρωθυπουργός. «Είναι τελείως ξένοι όμως προς εμένα αυτοί οι δήθεν διάλογοι με τον πρωθυπουργό. Τους διαψεύδω κατηγορηματικά» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και συμπλήρωσε: «Το τι ειπώθηκε μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού αφορά μόνο εμάς. Ο χαρακτήρας μου και το ήθος μου δεν μου επιτρέπει ούτε να πω τι είπαμε μεταξύ μας και φυσικά στη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό δεν θα έθετα όρους για να αναλάβω νέα καθήκοντα. Διαψεύδω κατηγορηματικά όλο το σχετικό δημοσίευμα. 

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση Σαμαρά». 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη: 

Ερώτηση: κ. Γεωργιάδη χθες είδε το φως της δημοσιότητας ένας διάλογος με επίμαχες φράσεις που ανταλλάξατε με τον Πρωθυπουργό. Κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το σχετικό δημοσίευμα;

Α. Γεωργιάδης: Καλημέρα. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Να πω ότι η χώρα έχει πάρα πολλά προβλήματα σοβαρά και γνωρίζω ότι ο Πρωθυπουργός κάνει ότι μπορεί για να τα επιλύσει για να ασχολούμαι και εγώ αλλά και όλοι με διάφορα παραπολιτικά. Εγώ δε συνηθίζω ποτέ να σχολιάζω παραπολιτικά, ποτέ δεν το κάνω. Στην προκειμένη περίπτωση όμως και μόνο λόγω της έκτασης που πήρε αυτή η υπόθεση και επειδή είναι τελείως ξένη προς εμένα θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά τους σχετικούς δήθεν διαλόγους, χωρίς αστερίσκους, χωρίς τελείες. Το τι ειπώθηκε μεταξύ εμού και του κ. Πρωθυπουργού είναι θέμα προσωπικό δικό μας, δεν ήταν κανένας άλλος παρών, δεν προτίθεμαι μια ιδιωτική συνομιλία να την κοινοποιήσω δημοσίως αλλά θέλω να είναι ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας μου, η πολιτική μου διαδρομή και η αγωγή μου δεν θα μου επέτρεπαν ούτε να μιλήσω απρεπώς στον Πρωθυπουργό, ούτε να θέσω όρους. 

Ερώτηση: Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός βγαίνει μετά το πέρας της συναντήσεως και χαρακτηρίζει τον κ. Γεωργιάδη ως ένα από τα πιο ικανά στελέχη της παράταξης, λέει κάτι;

Α. Γεωργιάδης: Αυτή είναι μια τιμητική πράξη του κ. Πρωθυπουργού προς εμένα, δεν έχει καμία σχέση.

Ερώτηση: Τα περί τσακωμού ισχύουν; 

Α. Γεωργιάδης: Θέλω λοιπόν να ξεκαθαρίσω και να διαψεύσω κατηγορηματικά το σχετικό αυτό δημοσίευμα. Δεν γνωρίζω πως προέκυψε αλλά δεν αφορά εμένα.

Ερώτηση: Να διευκρινίσω και κάτι ακόμα. Εκτός από τους διαλόγους υπάρχει και μία αναφορά ότι στείλατε και ένα sms στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας στο sms «θα έρθει και η σειρά σου».

Α. Γεωργιάδης: Ξαναλέω. Διαψεύδω κατηγορηματικά όλο το σχετικό δημοσίευμα. Χωρίς προβλήματα, πάμε παρακάτω. Η θέση μου είναι γνωστή και δημοσίως εκφρασθείσα πολλές φορές. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογίες και δεν με αφορούν. 

Απολύτως λογική αντίδραση, αφού ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύεται, πως ότι έχει να πει, το λέει δημόσια μόνος του. Ουδέποτε, επιδόθηκε στον παιχνίδι των διαρροών. Σε ότι αφορά τώρα την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δεν χρειάζεται να πει και πολλά πράγματα. Το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς βγήκε και αποθέωσε τον κ. Γεωργιάδη, λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό, τα λέει όλα.

parapolitika.gr

Ποιοι παίζουν με το πρόσωπο του πρωθυπουργού;

Η σημειολογία παίζει πάντα πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Γι’ αυτό και κάποια σημεία οφείλουμε να τα παίρνουμε υπόψη μας, ειδικά όταν εμφανίζονται σε μέσα ενημέρωσης όπως το Βήμα του κ. Ψυχάρη.

Στο κυριακάτικο φύλλο, λοιπόν, το πρωτοσέλιδο είναι αφιερωμένο στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σε συνέντευξή του λέει «ξεχάστε τις εκλογές» κι ότι θα βρεθούν 180 βουλευτές ώστε να μην πάει η χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν μια καλή «αβάντα» στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει το σχέδιό του για τη νέα κυβέρνηση.

Έτσι είναι αν κάποιοι νομίζουν ότι ο Ψυχάρης αποφάσισε να παίξει το χαρτί της κυβέρνησης και του Σαμαρά.

Ανατρέχοντας όμως στις μέσα σελίδες διαβάζουμε το αποκλειστικό ρεπορτάζ για την αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη μόλις έμαθε ότι δεν θα είναι στην κυβέρνηση. Το "ρεπορτάζ" όπως δηλώνει κατηγορηματικά ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ευσταθεί, αλλά για να έχει τέτοιες λεπτομέρειες κάποιος έκανε τις διαρροές. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε αμέσως στο δημοσίευμά μας με το tweet στη φώτο στην κορυφή.

Όπως και να έχει την ίδια ημέρα που ο Σαμαράς ευνοεί την εφημερίδα δίνοντας βαρυσήμαντη συνέντευξη, η διεύθυνση της τον ρεζιλεύει με τέτοιο τρόπο. Διότι ακόμη κι αν δεν έγιναν έτσι τα πράγματα ο τρόπος που παρουσιάζεται η σύγκρουση Αδωνι – Σαμαρά αφήνει έκθετο τον δεύτερο.

Και τι κάνει το Μαξίμου; Δεν ήξερε για το δημοσίευμα;

Αν πάλι δεν έχουν γίνει έτσι τα πράγματα και οι διάλογοι είναι «μαϊμού» γιατί δε βγαίνει κάποιος να τα διαψεύσει όλα; Η λαλίστατη κυρία Βούλτεψη που είναι; Οι τουιτεράδες του Μαξίμου που βρίσκονται; Έπεσαν σε θερινή ραστώνη;

Σε άλλες εποχές, όταν κυβερνούσε ο Εθνάρχης, ή ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα τολμούσε κανείς να γράψει τέτοια πράγματα που θα τους εξέθεταν με τέτοιον τρόπο. Θα καρατομούνταν την ίδια στιγμή.

Τώρα κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Σημεία των καιρών ή σημάδια παρακμής;