11 Ιουνίου 2014

ΜΑΓΚΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ -> Βούλτεψη: «Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι λέει η τρόικα»

[Είπε η Σοφία Βούλτεψη επειδή το ΔΝΤ εκφράζει στην έκθεσή του την ανησυχία του για τις δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν την οικονομική πολιτική... Σοφάκι μην τα λες τόσο χύμα γιατί θα τρομάξεις τους τροϊκανούς! Ένα σοβαρός άνθρωπος θα έλεγε βέβαια "η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της είναι σεβαστές ακόμα και αν δεν μας αρέσουν"... αλλά το Σοφάκι πήρε κατευθείαν το μαστίγιο και απάντησε σαν εκπρόσωπος των ψεκασμένων...]

Η κυβέρνηση είναι ενιαία και ο στόχος κοινός. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιοι ειναι λαϊκιστές και κάποιοι μεταρρυθμιστές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Ήταν σαφής χθες ο πρωθυπουργός, είπε.

Τόνισε ότι δεν μπορούμε να μη μιλάμε για ανακούφιση του πολίτη. Δεν παραμελούμε κανένα πρόβλημα του πολίτη που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τώρα.

Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση θα ακολουθηθεί από όλους. Διασκεδάζω με τις αναφορές περί λαϊκιστών και μεταρρυθμιστών, η κυβέρνηση είναι ενιαία.

Αναφερόμενη στην προεδρική εκλογή η κ. Βούλτεψη είπε ότι είναι απαράδεκτο να κάνουμε εκλογές Τρίτη Πέμπτη, Σάββατο. Το εθνικό καθήκον και συμφέρον είναι να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Μελά, ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή.

Για τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα - Ντράγκι στη Φρανκφούρτη η κ. Βούλτεψη είπε ότι καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα στο κλαμπ των συνομιλητών με την τρόικα.

«Ο κ. Ντράγκι είναι Ιταλός και γνωρίζει τα προβλήματα και της Ελλάδος. Με τα μέτρα που ανακοίνωσε έκανα ράλι οι αγορές και στην Ελλάδα», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για το θέμα της τοποθέτησης Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας και τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Βούλτεψη είπε ότι στο εξωτερικό δεν μπορείς να απειλήσεις κανέναν.

Για τα επικριτικά της σχόλια στο παρελθόν εναντίον του νέου υπουργού Οικονομικών η κ. Βούλτεψη είπε πως ότι έχει γράψει είναι δημοσιευμένο, ότι η ίδια πάντα είχε γνώμη και άποψη, διαφωνούσε εκείνη την περίοδο και πίστευε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ την ίδια ώρα στην ηλεκτρονική της εφημερίδα δημοσίευε άρθρα του κ. Χαρδούβελη.

"Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι λέει η τρόικα" δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος

 «Η ενημέρωση είναι ιερή υπόθεση και θα την υπηρετήσω όπως έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη, μία μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1, αναφέρθηκε στο απόσπασμα της έκθεσης του ΔΝΤ όπου εκφράζεται ανησυχία για τις δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να ανατρέψουν το πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στις δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι λέει η τρόικα» δήλωσε.

Ερωτηθείσα για τον ένα χρόνο από το λουκέτο στην ΕΡΤ, η κ. Βούλτεψη είπε: «Για την ΕΡΤ τα έχουμε ξαναπεί. Οι απόψεις μου είναι γνωστές. Η ΕΡΤ λειτουργεί και θα γίνει καλύτερη» είπε.