10 Ιουνίου 2014

Άρχισαν οι δηλώσεις για γέλια!! "Με καρφιά στον Άδωνι οι πρώτες δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα"

Συνεργασία με γιατρούς και φαρμακοποιούς χωρίς συντεχνιακούς όρους είναι η προτεραιότητα για τη νέα υφυπουργό Υγείας, σε μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος που δημιουργήθηκε από τον πρώην υπουργό

Με καρφιά στον Άδωνι Γεωργιάδη οι πρώτες δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα, νέας υφυπουργού Υγείας, η οποία τόνισε πως θα συνεργαστεί με γιατρούς και φαρμακοποιούς, χωρίς συντεχνιακούς όρους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κόντρα του πρώην υπουργού Υγείας με όλους - σχεδόν - τους κλάδους και τα σωματεία, ήταν μια από τις αιτίες που τον έθεσε εκτός Κυβέρνησης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Παπακώστα υπογράμμισε την υψηλή σημασία του υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζοντάς το ως «ευαίσθητο και νευραλγικό υπουργείο», προσθέτοντας ότι επιδίωξη της νέας ηγεσίας είναι η καλή συνεργασία με όλους τους επιστημονικούς ομάδες, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους.

Προσέθεσε, όμως, ότι ευελπιστεί όλα να γίνουν «με πνεύμα αλληλεγγύης και καλής συνεργασίας και με στοχευόμενες προτεραιότητες, χωρίς συντεχνιακούς όρους, με όρους καλής διάθεσης και συνεργασίας, να επιλύσουμε προβλήματα, που η ελληνική κοινωνία προσδοκά».

Τόνισε ακόμη ότι ο πυρήνας της πολιτικής του υπουργείου Υγείας είναι το «όλα για τον άνθρωπο», προκειμένου να αισθανθούν οι πολίτες - κυρίως οι περισσότερο αδύναμοι - ότι υπάρχει αλληλεγγύη και εφαρμόζονται μέτρα τα οποία στόχο έχουν να επιλύσουν υπαρκτά προβλήματα και μάλιστα σε αρκετά δύσκολες εποχές.