03 Ιουνίου 2014

Η πιο δυνατή διαφήμιση του Μουντιάλ -Οι Χιλιανοί ανθρακωρύχοι φωνάζουν «δεν φοβόμαστε το θάνατο» [βίντεο]

Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση για την τελική φάση του Μουντιάλ, ο δεύτερος όμιλος είχε χαρακτηριστεί ως εκείνος του «θανάτου». Με Ισπανία, Ολλανδία, Χιλή και Αυστραλία να κληρώνονται μαζί, ήταν λογικό. Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν φοβούνται το θάνατο. Οι ανθρακωρύχοι ήρωες της Χιλής.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της πιο δυνατής διαφήμισης που έχει βγει τον τελευταίο καιρό ενόψει του Μουντιάλ. Οι 33 άνδρες που έμειναν θαμμένοι για εβδομάδες κάτω από τη γη, όταν έγινε ατύχημα στο ορυχείο που δούλευαν το 2010, είναι πιασμένοι από τους ώμους, σαν παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο αρχηγός τους, ο Μάριο Σεπουλβέδα, βγαίνει μπροστά και αρχίζει μία παθιασμένη ομιλία, καλώντας τους φιλάθλους να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα της Χιλής στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

«Δεν φοβόμαστε τον όμιλο του θανάτου. Δεν μας νοιάζει καν ο θάνατος, γιατί τον έχουμε νικήσει ήδη μία φορά!», λέει ο άνδρας, ενώ στη συνέχεια οι 33 ανθρακωρύχοι μαζεύουν χώμα από τη γη, κάτω από την οποία είχαν παγιδευτεί, για να τη σκορπίσουν στο γήπεδο που θα προπονούνται οι παίκτες τους στη Βραζιλία. «Τίποτα δεν είναι απίθανο για έναν Χιλιανό!», καταλήγει το διαφημιστικό της τράπεζας της χώρας, που είναι χορηγός της εθνικής ομάδας.