24 Ιουνίου 2014

Στα δικαστήρια ο Τούρκος «βασιλιάς του γιαουρτιού» ο οποίος φέρεται να έκλεψε τη μυστική συνταγή της ΦΑΓΕ

Νομικά εναντίον της γνωστής εταιρείας γιαουρτιού Chobani στρέφονται δύο αμερικανοί πολίτες καταλογίζοντας στην εταιρεία ότι δεν αναγράφουν τη περιεκτικότητα ζάχαρης που περιέχεται σε κάθε συσκευασία και επίσης, αμφισβητούν την ελληνικότητα του γιαουρτιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι δύο άνδρες κατέθεσαν ξεχωριστές μηνύσεις στις εταιρείες Chobani και Φάγε τονίζοντας πως εσκεμμένα αποκρύπτουν την ποσότητα ζάχαρης που εμπεριέχεται. Μάλιστα, σημειώνουν πως περιέχει χυμό ζαχαροκάλαμου που είναι το ίδιο με τη ζάχαρη αλλά το αποκρύπτει από τους καταναλωτές. Εν ολίγοις, καταλογίζει στην εταιρεία ότι «πλασάρει» ένα γιαούρτι με 0% ζάχαρη αλλά στην πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε λιπαρές ουσίες.

Ποια είναι όμως η εταιρεία Chobani και πόθεν έως πόθεν θεωρείται ελληνική; Η εταιρεία ελληνικού γιαουρτιού Chobani ιδρύθηκε από έναν Τούρκο μετανάστη στις ΗΠΑ ο οποίος έχει βγάλει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια, ισχυρίζεται πως το γιαούρτι του, το οποίο κατακλύζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ, είναι ελληνικό.

Την ίδια ώρα, οι μηνυτές υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο γιαούρτι κυκλοφορεί ως ελληνικό και συνιστά τρόπο υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, όπως σημειώνουν είναι πιο πλούσιο σε λιπαρά από ένα παγωτό και παράλληλα αμφισβητούν την ελληνικότητα του προϊόντος ζητώντας, παράλληλα, αποζημίωση.