08 Ιουνίου 2014

Ο εκατομμυριούχος που μοιράζει λεφτά στην Καλιφόρνια έρχεται στην Ευρώπη

Πού θα στήσει το επόμενο κυνήγι θησαυρού

Πρώτα, πυροδότησε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι θησαυρού στην Καλιφόρνια, καθώς έκρυψε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων σε φακέλους και μετά έδινε οδηγίες μέσω του Twitter για όποιον ήταν διατεθειμένος να ψάξει να τα βρει.

Τώρα, ο μυστηριώδης εκατομμυριούχος που μοιράζει χρήματα, μεταφέρει το κυνήγι του θησαυρού στην Ευρώπη. Επόμενος σταθμός του, το Λονδίνο.

Αρχικά, ο δωρητής παρέμενε ανώνυμος, καθώς η μόνη πληροφορία την οποία ήθελε να δώσει για τον εαυτό του ήταν πως ανήκει στο λεγόμενο “1%”, δηλαδή τους πλουσιότερους Αμερικανούς, και ήθελε να μοιραστεί τον πλούτο του με τους άλλους.

Όμως, ο διεθνής Τύπος ξεσκέπασε την ταυτότητά του. Πρόκειται για τον Jason Buzi, έναν επενδυτή του real estate που έβγαλε εκατομμύρια μέσω της πρακτικής του "flipping". Ουσιαστικά, αγόραζε κατοικίες τις οποίες μεταπωλούσε σε μικρό χρονικό διάστημα με κέρδος.

Μιλώντας στην Telegraph, ο 43χρονος Buzi, αποκαλύπτει ότι τα χρήματα τα μοιράζει μαζί με τέσσερις φίλους του. Η ιδέα του ήρθε όταν η εταιρεία ακινήτων του άρχισε να βγάζει πολλά λεφτά.

Σε μία πρόσφατη αγοραπωλησία, έβγαλε 500.000 δολάρια από ένα και μόνο σπίτι. Και τώρα, θέλει να μοιραστεί αυτά τα κέρδη και με τους Ευρωπαίους. Στα τέλη του μήνα, θα αρχίσει να μοιράζει λεφτά στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ.

Με καταγωγή από τη μεσαία τάξη και επιχειρηματικό δαιμόνιο

Ο Buzi αναφέρει ότι μεγάλωσε στη μεσαία τάξη, αλλά σε καμία περίπτωση η οικογένειά του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πλούσια. Άρχισε να αναζητά τρόπους να βγάλει χρήματα από τα 12 του χρόνια. Τότε, αγόραζε μπισκότα αντί 1 δολαρίου από το σούπερ μάρκετ και τα πουλούσε για 3 δολάρια.

Έως τα 19 του χρόνια, είχε τη δική του αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Και ως 20άρης, πουλούσε διαμάντια.

'Όμως, τα πολλά λεφτά τα έβγαλε την τελευταία 4ετία. Μετά το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων στις ΗΠΑ, αγόραζε κατεστραμμένες κατοικίες σε πολύ χαμηλές τιμές, έκανε εργασίες βελτιώσεων και τις πουλούσε γρήγορα, βγάζοντας μεγάλο κέρδος.

Πηγή: newmoney.gr