25 Ιουνίου 2014

Οι τουρίστες βουλιάζουν την Αθήνα

Ζούμε μέρες Ολυμπιακών Αγώνων με πληρότητα 100% στα ξενοδοχεία
 
Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, οι Έλληνες ξενοδόχοι που χτυπήθηκαν ανελέητα από την κρίση και την κακοδαιμονία της Αθήνας, ζουν ξανά χρυσές μέρες με πληρότητα 100%. Η τεράστια ζήτηση οφείλεται τόσο στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων αφού η Αθήνα γίνεται ένας φτηνός και ελκυστικός προορισμός, όσο και στην αύξηση των συνεδρίων που γίνονται στην πόλη.

Τα καλά νέα έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, επισημαίνοντας τόσο τις αυξημένες διεθνείς τουριστικές αφίξεις, αλλά και τα συνέδρια που πραγματοποιούνται στην πόλη αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρατηρείται άνοδος 30,4% τον Μάιο, ενώ για το πεντάμηνο η αύξηση αγγίζει ποσοστό 34,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013. Με βάση εκτίμηση του Συνδέσμου, εφέτος η Αθήνα θα δεχθεί 750.000 επιπλέον αφίξεις.

Εξαιρετικής σημασίας είναι το γεγονός ότι φέτος τον Οκτώβριο θα γίνει στην Αθήνα  η διεθνής ετήσια συνάντηση ταξιδιωτικών μέσων ενημέρωσης, TBEX 2014. Πρόκειται για μία από τις πλέον περιζήτητες αλλά και απαιτητικές διοργανώσεις της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 bloggers, writers, content creators/contributors, καθώς και παράγοντες και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς.