14 Ιουνίου 2014

«Σφαγή» στη γαλλική ακροδεξιά -Οι Λε Πεν αλληλοκατηγορούνται δημόσια για το ποιος είναι πιο φασίστας

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν βγαίνει στην αντεπίθεση και εξαπολύει δημοσίως πυρά εναντίον της κόρης, Μαρί, «χτυπώντας» της ότι και η ίδια έχει κατηγορηθεί για φιλοναζισμό και φασιστικές επιθέσεις.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου με ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε προς «την πρόεδρο του κόμματος» και κόρη του, Μαρίν Λεπέν, ζητεί να «αποκατασταθεί η αδικαιολόγητη ζημιά σε βάρος του», με το κλείσιμο του blog του από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Η ενδοοικογενειακή διαμάχη στην γαλλική Ακροδεξιά ξέσπασε μετά την πολύκροτη αντισημιτική φράση του Λεπέν «θα τους κάνουμε όλους μία φουρνιά την επόμενη φορά», όταν κλήθηκε να σχολιάσει μια δήλωση του τραγουδιστή Πατρίκ Μπριέλ, που είναι Εβραίος και επικριτής του Εθνικού Μετώπου.

Εξαιτίας αυτού του περιστατικού το blog του Λεπέν «κόπηκε» από το site του Εθνικού Μετώπου, ενώ ο Λουί Αλιό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και σύντροφος της Μαρίν Λεπέν, δήλωσε πως αν ο Λεπέν «χρησιμοποίησε πράγματι τον όρο φουρνιά, πρόκειται για άλλη μια κακή φράση. Είναι βλακώδες πολιτικά και θλιβερό».

Ο βετεράνος ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν ζητεί τώρα να αποκατασταθεί το όνομά του και να αρθεί «η αδικία η οποία έγινε σε βάρος του», τονίζοντας ότι δεν σωπαίνει, καθώς αυτό θα τον καθιστούσε «ένοχο». Ο Λεπέν καταδικάζει την «προληπτική λογοκρισία» που , όπως λέει «αρμόζει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».