16 Ιουνίου 2014

Υπερφορολόγηση ακινήτων: Στην πρώτη πεντάδα της ΕΕ η Ελλάδα

Στις οχτώ πρώτες χώρες της Ευρώπης με υπερφορολόγηση στα καύσιμα και τα ακίνητα είναι η Ελλάδα σύμφωνα με ερευνά της Κομισιόν. Στην υπερφορολόγηση των ακίνητων μάλιστα, η Ελλάδα είναι πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έκθεση που θα δοθεί επισήμως σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα, παρά τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν δυσκολέψει παρά πολύ τους Έλληνες, τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένουν συγκριτικά χαμηλά.

Θέμα διορθωτικών κινήσεων στη φορολογική πολιτική επαναφέρει από την πλευρά της η κυβέρνηση, με την Αθήνα να σχεδιάζει να θέσει στην τρόικα θέμα μείωσης του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι η σημαντική μείωση, κατά 71%, της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης την περίοδο 2012-13, καθώς και η απώλεια 300 εκατομμυρίων ευρώ από τα έσοδα.

Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για θετική πορεία των δημοσίων εισπράξεων από τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, γεγονός το οποίο ενισχύει την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου για παράταση του μέτρου και τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: http://www.skai.gr