29 Ιουνίου 2014

Η “γαλάζια” εξέγερση κατά του ΠΑΣΟΚ και η… Εξεταστική

Η πρωτοβουλία 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσουν ανοιχτά στη “Real News” ότι θα επιθυμούσαν τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου την άνοιξη του 201ο, από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ήρθε ως… κερασάκι στην τούρτα της “γαλάζιας” εξέγερσης κατά του ΠΑΣΟΚ.

Οι πολιτικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού και του άλλοτε πανίσχυρου “τσάρου” της ελληνικής οικονομίας συνιστούν την κορυφογραμμή της επιχειρηματολογίας των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θεωρούν ότι η συγκατοίκηση της Συγγρού με τη Χαριλάου Τρικούπη φθείρει την παράταξη της Κεντροδεξιάς.

Την ώρα μάλιστα που, όπως υποστηρίζουν τα ίδια στελέχη, είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί “διόρθωση” στρατηγικής με άνοιγμα, αν όχι… φλερτ προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει πόλος κυβερνητικής εξουσίας και μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι αντιδράσεις από το “γαλάζιο” στρατόπεδο κατά του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα. Και το θέμα της προσφυγής της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου είναι η κρίσιμη παράμετρος για να αποκτήσει η δυσφορία διαστάσεις ενδοκυβερνητικής κρίσης.

Την ώρα μάλιστα που το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του 2014, κάθε άλλο παρά έχει απομακρυνθεί από τον ορίζοντα.

http://ysterografa.gr/