03 Ιουνίου 2014

Αναβολή πήραν οι βουλευτές της ΧΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Εφετείο βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προκειμένου να απολογηθούν για τη δράση της οργάνωσης.

Ο πρώτος που παρουσιάστηκε στο ανακριτικό γραφείο ήταν ο Αντώνης Γρέγος που ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 19 Ιουνίου. Εξερχόμενος...
του εφετείου, ο κ.Γρέγος αφού ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την ψήφο του στην Χρυσή Αυγή, υποστήριξε ότι υπάρχει λαϊκή εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι προφυλακισμένοι βουλευτές του κόμματος του.


Ακολούθησε ο ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιώργος Γερμενής, ο οποίος κλήθηκε για συμπληρωτική απολογία σχετικά με την κατηγορία περί οπλοκατοχής. Ο κ.Γερμενής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 17 Ιουνίου.


Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, έφτασε στο Εφετείο συνοδευόμενος από την κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ουρανία Μιχαλολιάκου η οποία φημολογείται ότι ήταν και πρώην κοπέλα του. Μαζί του και η παρ’ ολίγον πεθερά του και σύζυγός του Ν. Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, η οποία φορούσε μια έντονη φουξ κουκούλα για να προστατευτεί από τη βροχή. Ο κ.Ματθαιόπουλος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 23 Ιουνίου. Βγαίνοντας από το Εφετείο, ο κ.Ματθαιόπουλος έκανε λόγο για «εκλογική νίκη της Χρυσής Αυγής», υποστήριξε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του διώκεται παράνομα, επισημαίνοντας πως «η απάντηση στους σκευωρούς θα δοθεί από τον ίδιο τον γγ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο».


«Το τι ακριβώς έχει συμβεί στην υπόθεση μας το εξομολογήθηκε ο κ.Μπαλτάκος και την πρέπουσα απάντηση την έδωσε ο ελληνικός ο λαός» είπε από την την πλευρά του ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.


Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος που ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 20 Ιουνίου ,μίλησε για «σκευωρούς» εκφράζοντας την πίστη του στην ελληνική δικαιοσύνη.


Εκτός από τον κ.Γερμένη που κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για παράβαση του νόμου περί όπλων, όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές κλήθηκαν να λογοδοτήσουν ενώπιον των δύο δικαστικών λειτουργών για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Εν τω μεταξύ χθες, ακόμη ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Σ.Μπούκουρα εξελίχτηκε στα γραφεία των ανακριτριών με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής να λιποθυμά και να δηλώνει νεκρός και ψυχολογικά αδύναμος να απολογηθεί για την… αθωότητα του όπως υποστήριξε ο ίδιος .


star.gr