21 Ιουνίου 2014

Εκτός τόπου και χρόνου!! «Κάν' το όπως ο Τσαβες» λέει ο άλλος...

Μόνο μαστουρωμένος μπορεί να λέει "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε ταβάνι κι ας το κάνουμε όπως ο Τσάβες".... και ταυτόχρονα να λέει "μη μαζεύουμε όποιον περνάει απ'έξω"!! Μα ρε στόκε όταν μαζεύατε μόνο τους Τσαβικούς της χώρας ήσασταν στο 4%, ενώ μαζεύοντας κάθε πικραμένο πήγατε στο 27%...

«Κάν' το όπως ο Τσαβες». Αυτό ήταν το μήνυμα του Αλέκου Καλυβη από την Αριστερή Πλατφόρμα, που ζήτησε πολιτική συμμαχιών από τα κάτω.

Συμφώνησε στην ανάγκη να μην βρεθεί η πλειοψηφία των 180 στην παρούσα Βουλή, ζητώντας όμως το κόμμα του να μην προχωρήσει σε συμμαχίες που σαν θα έκανε υπό άλλες συνθήκες.

«Έπιασε οροφή ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το πιστεύω», είπε εκφράζοντας την άποψη ότι έχει δυναμική που μπορεί να εκφραστεί στις επόμενες εκλογές.

Παρατήρησε όμως ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ περιείχε και ένα μήνυμα: «προετοιμαστείτε καλύτερα", όπως είπε, διαφωνώντας με τη λογική της μαζικοποίησης και του " οποίος περνά απέξω, τον βάζουμε μέσα"...

Ο κ. Καλυβης ζήτησε να μη μένουν σε αναλύσεις του προγράμματος, άλλα θα επιμείνουν σε δέκα μεγάλες τομές που θα γίνουν πενηνταράκια, όπως είπε, στους χώρους δουλειάς.

«Να πατήσουμε και σε ιδεολογικά ζητήματα», είπε, χαρακτηρίζοντας υγεία τις πολλές προτάσεις και θυμίζοντας ότι οι τροπολογίες της αριστερής πλατφόρμας είναι εντός συνεδριακών αποφάσεων.

Χαρακτήρισε λάθος την αντιπαράθεση μεταξύ πατριωτικού και ταξικού, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να κερδίσει, ζητώντας όμως συμμαχίες με τον κόσμο της εργασίας και τον κόσμο από τα κάτω, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του θέσεις.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα