18 Ιουνίου 2014

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τον ποιητή του φαλλού: «Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για χρυσαυγίτη...»

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή το γεγονός ότι μαζί με τη Βασιλική Κατριβάνου, κατέθεσε υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξήρου για κατ΄οίκον νοσηλεία λόγω προβλημάτων υγείας.

«Οποιοσδήποτε βουλευτής και οποιοσδήποτε διαθέτων ένα δημόσιο αξίωμα θα πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων και πολύ περισσότερο των κρατουμένων που είναι σε μια δεινή θέση, για αξιοπρεπείς συνθήκες, για σεβασμό στην προσωπικότητα τους και υπεράσπισης της σωματικής και ψυχικής υγείας», τόνισε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε:

«Εγώ και η κ. Κατριβάνου, επιπλέον, είμαστε μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του σωφρονιστικού συστήματος, της Βουλής. Εγώ είμαι και αντιπρόεδρος, μάλιστα, και έχουμε πάει σε πάρα πολλές υποθέσεις.

Για τον κ. Λαυρεντιάδη, σε πρόσφατη επίσκεψη την οποία είχαμε κάνει στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, και τον επισκεφθήκαμε και συζητήσαμε μαζί του και κάναμε προτάσεις και παρεμβάσεις ώστε να αλλάξει ο κώδικας».

Στο ερώτημα γιατί δεν πήγε μάρτυρας στην αίτηση του, απάντησε: «Δεν μας ζήτησε κανένας, αν μου το ζητούσαν, θα πήγαινα».

Ο κ. Κουράκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κανένα φλερτ με τη 17Ν, η δήλωση που βγάλαμε χθες με την κ. Κατριβάνου μιλάει πολύ χαρακτηριστικά, ότι θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό». Και ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε:

«Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για χρυσαυγίτη και για Κασιδιάρη και για οποιονδήποτε».

«Ήταν μία απόφαση που δεν τιμά καθόλου τη Δικαιοσύνη»

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και του ΣτΕ για τις κατασχέσεις.

«Πάρα πολλές φορές έχει γίνει σλόγκαν ότι δεν κρίνουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Θα έλεγα τις κρίνουμε και τις παρακρινούμε. Η απόφαση αυτή για τις καθαρίστριες προέκυψε από μια έφεση του Δημοσίου», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι ήταν μία απόφαση που δεν τιμά καθόλου -μα καθόλου- τη Δικαιοσύνη».

«Για το δεύτερο, μιλάμε για πολύ χειρότερα πράγματα. Ένας από τους βασικούς πυλώνες Δικαίου και όχι απλώς υπεράσπισης του νόμου σε μία κοινωνία που εξαθλιώνεται καθημερινά, καλείται να παίξει έναν άλλον ρόλο, ο οποίος να αντιστοιχεί όχι μόνο στις θέσεις των πολλών ή το περί δικαίου αίσθημα αλλά σε αξίες που αυτή τη στιγμή παραβιάζονται με τον πιο ελεεινό τρόπο και η μεγαλύτερη αξία αυτή τη στιγμή είναι το δικαίωμα στη ζωή».