19 Ιουνίου 2014

Ο «γαλάζιος» Θύμιος αρχίζει να ΣΥΡΙΖΑϊζει;

Από τα λεγόμενα του Λυμπερόπουλου μάλλον κι αυτός ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην Κουμουνδούρου
Ήταν Οκτώβριος του 2011 και η χώρα έβραζε από τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου και κυρίως κατά του τότε υπουργού Γιάννη Ραγκούση. Ο γνωστός σε όλους «γαλάζιος» Θύμιος Λυμπερόπουλος του σωματείου των αυτοκινητιστών συναντάται με τον Αντώνη Σαμαρά και κάνει δηλώσεις:
«Εγώ δεν ζήτησα κάλυψη από τον κ. Σαμαρά, είπα ότι έχουμε δίκιο στις διεκδικήσεις μας. Έμεινα ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που μου έδωσε ο πρόεδρος». Τόνισε, επίσης, ότι συνεχίζεται ο αγώνας τους και προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει και ότι «θα σπάσει τα μούτρα του ο κ. Ραγκούσης».

Τρία χρόνια μετά και οι ταξιτζήδες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και ο Λυμπερόπουλος εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης αφήνοντας αιχμές και για τον Σαμαρά. Είτε ο «γαλάζιος» Θύμιος αρχίζει να κοκκινίζει είτε κάποιοι έχουν πάρει λάθος δρόμο.

Αλλά από τα λεγόμενα του Λυμπερόπουλου μάλλον κι αυτός ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην Κουμουνδούρου. Διότι ετοιμάζει απεργίες χωρίς ουσιαστικά αιτήματα παρά μιλά για τους φόρους, τα χρέη στον ΟΑΕΕ και κάνει μια άνευ προηγούμενου επίθεση ζητώντας επιτακτικά από την κυβέρνηση να «φύγει τώρα», καταλογίζοντάς της ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν «μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχει μια κυβέρνηση που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα... Που υπόσχεται καλύτερες μέρες... κάποτε, που ανασχηματίζεται , που θα κάνει το ένα, θα κάνει το άλλο....».

«Ποιο άρρωστο τεχνοκρατικό μυαλό στοχεύει σε ανάπτυξη με έναν ανύπαρκτο καταναλωτή» αναρωτιούνται ενώ δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι «ακόμη και κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας οι κατακτητές έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο της παραγωγής των Ελλήνων, τους άφηναν όμως όσα χρειαζόταν για να ζήσουν.

«Μας πίνουν το αίμα καθημερινά. Μας οδηγούν στην αυτοκτονία, στην εξαθλίωση, στην φτώχεια. Θέλουν τον Έλληνα αδύναμο και χωρίς ιδιοκτησία. Επαίτη ζωής και εργασίας. Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας, κάθε Έλληνας θα είναι υπάλληλος των καρτέλ με μισθούς Πακιστάν. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έργο τους και θα συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι θα γίνουμε το Πακιστάν της Ευρώπης ή θα βγούμε μπροστά και θα παλέψουμε για τη ζωή μας ; Αρχίζουμε με τη διανομή εντύπου σε όλους τους πελάτες μας , στο οποίο θα εξηγούμε γιατί πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και άμεσα.

Ζητάμε την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, γιατί όπως όλες οι κυβερνήσεις από το φθινόπωρο του 2009 και μετά εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις τους και φάνηκαν ανάξιοι του ιστορικού ρόλου που είχαν».

Είναι η ώρα της επανεκκίνησης τονίζουν οι αυτοκινητιστές υποστηρίζοντας ότι το 95% της ελληνικής κοινωνίας υποφέρει και λιμοκτονεί και η κυβέρνηση έχει σώσει μόνο το υπόλοιπο 5%, για το οποίο εργάζεται και το οποίο υπηρετεί.

Στην ανακοίνωση του ΣΑΤΑ σημειώνεται ότι «οι αυτοκινητιστές θα σηκώσουν πρώτοι το λάβαρο της επανάστασης».