17 Ιουνίου 2014

ΡΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΣΤΑΘΑΚΗ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ; Νέα βουτιά του επιτοκίου στα τρίμηνα έντοκα

Περιμένουμε και τον Σταθάκη που γέλαγε και έλεγε ότι θα σκίσει τα βιβλία του αν πέσει το επιτόκιο των έντοκων λόγο εξόδου στις αγορές, όπως επέμενε ο Βολουδάκης (δείτε το βίντεο στο από πάνω λινκ όπου του λέει ότι τότε αρχές Απριλίου ήταν 3% και δείτε παρακάτω πόσο πήγε σήμερα) που δικαιώνεται (πριν μερικές μέρες ήταν πάλι μαζί στο MEGA και ο Βολουδάκης του το θύμισε κάνοντάς τον να το βουλώσει...

Συνολικό ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το υπουργείο Οικονομικών μέσω της έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, με το επιτόκιο να σημειώνει νέα «βουτιά» στο...
1,8% από 2,13% που ήταν στην αντίστοιχη δημοπρασία του Μαΐου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), «σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.000 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,80%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,987 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,99 φορές».

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.

Όπως σημειώνει ο ΟΔΔΗΧ, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου¬ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, στις 12μ.μ. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/822379/nea-boutia-tou-epitokiou-sta-trimina-entoka