21 Ιουνίου 2014

Σαμαράς-Κετσιάνγκ στο Αρχαολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Κινεζικό ενδιαφέρον για το Καστέλλι – Eνίσχυση του τουρισμού της Κρήτης

Αντώνη η Κρήτη δεν έχει ανάγκη για τουρισμό... να κατευθύνουμε τουρίστες και σε καμιά άλλη περιοχή της χώρας

«Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη σηματοδοτεί το τεράστιο κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, αλλά και την αύξηση των τουριστών από την ασιατική χώρα στο νησί τα επόμενα χρόνια», επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της ξενάγησης του ιδίου και του Λι Κετσιάνγκ στην Κνωσό.

«Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο όπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, όπου ο κ. Κετσιάνγκ ήταν ο πρώτος επίσημος επισκέπτης, και ο κ. Σαμαράς τού έδωσε ειδική πλακέτα με το πρώτο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «οι λαοί μας παρότι είναι μακριά γκρεμίζουν γέφυρες και τείχη και έρχονται πιο κοντά.»

Απο την πλευρά του ο κινέζος πρωθυπουργός είπε οτι κινεζικός και ελληνικός πολιτισμός είναι οι αρχαιότεροι του κόσμου.

Τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε και θα ενδυναμώσουμε τη συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και την ολόπλευρη συνεργασία μεταξύ μας.»

Επικαλούμενος τον Πλάτωνα και τον Κομφούκιο μάλιστα ο κινέζος πρωθυπουργός είπε ότι «ο χρόνος τρέχει σαν το νερό, ποτέ δεν επιστρέφει πίσω και πρέπει εμείς να αρπάξουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε την συνεργασία μας.»

Ο κ. Λι σημείωσε επίσης εντυπωσιασμένος από την Κνωσό, αλλά και την Κρήτη προσθέτοντας οτι χιλιάδες κινέζοι θα επισκεφθούν το νησί.

Νωρίτερα τον πρωθυπουργό της Κίνας επισκέφθηκε, στο ξενοδοχείο, όπου έχει καταλύσει, στην Χερσόνησο, ο κ. Αρναουτάκης και συζήτησαν θέματα που αφορούν την Κρήτη και ενδεχόμενες συνεργασίες με την Κίνα.




Πηγή: http://www.skai.gr