25 Ιουνίου 2014

Βαρυσήμαντες συναντήσεις Τσίπρα όπου προωθεί τις ελληνικές θέσεις: «Ο καφές αυτός είναι ελληνική πατέντα, τον λέμε FREDDO CAPUCCINO»

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας του ισπανικού κόμματος Podemos (Μπορούμε), το οποίο έλαβε ποσοστό 8% στις ευρωπαϊκές εκλογές. Πέρασαν πολύ καλά μαζί, διότι έχουν πολλά κοινά οι δυο τους. Ο Τσίπρας...
εντάχθηκε στην ΚΝΕ όταν ήταν 15 χρόνων, ο δε Ιγκλέσιας αντιστοίχως στη νεολαία του Κ.Κ. της Ισπανίας όταν ήταν μόλις 14. Στα τριάντα πέντε του σήμερα, ο Ιγκλέσιας έχει κοτσίδα, όπως είχε και ο Τσίπρας κάποτε. Τέλος, αμφότεροι ηγούνται κομμάτων με σαφή νεοκομμουνιστικό προσανατολισμό. Χαρακτηριστικό της εγκαρδιότητας στις σχέσεις των δύο ανδρών ήταν και το γεγονός ότι, στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Τσίπρας εκδήλωσε (ακουσίως έστω) μια αυτοσαρκαστική διάθεση. Είπε, συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον εαυτό του και τον επισκέπτη του, «δεν είμαστε πολιτικοί επαγγελματίες» (!) και ότι ανήκουν «σε μια γενιά που δεν θέλει να πάρει σύνταξη από την πολιτική». Αν πράγματι το εννοεί αυτό, θα συμβούλευα –με όλο το θάρρος– να βρει μια κανονική δουλειά, γιατί όπου να ’ναι θα σαρανταρίσει...

Σ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Έπαθε την… «πλάκα» με τον… Freddo Capuccino

Ενθουσιασμένος με τον… καφέ που του πρόσφεραν κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο αρχηγός του Αριστερού κόμματος ΠΟΔΕΜΟΣ, της Ισπανίας, Πάμπλο Ινγκλέσιας.

20140620_121611

Ο νεαρός πολιτικός και ευρωβουλευτής πλέον, μετά το τέλος των δηλώσεων με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ώρα που αποχωρούσε  γύρισε και είπε, στα Αγγλικά, στον κ. Τσίπρα.

«Αυτός ο καφές που ήπια ήταν θαυμάσιος». «Είναι ένας καφές που στην ουσία είναι ελληνική πατέντα του απάντησε ο κ. Τσίπας. Τον λέμε FREFFO CAPUCCINO»

Ο κ. Ιγκλέσιας που δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για το καφεδάκι που είχε πιεί έκανε μια γκριμάτσα θαυμασμού και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φτιάχνει αυτόν τον καφέ και στην πατρίδα του.

Ο κ. Τσίπρας του θύμισε πάντως ότι η Ελλάδα δεν είναι γνωστή για τις πατέντες της στους καφέδες. «Μην ξεχνάς, εκτός από τον καφέ, είπαμε και μουσακάς και το σουβλάκι…», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον κ. Ιγκλέσιας, χαμογέλασαν και οι δύο και δώσανε ραντεβού για το μέλλον.

Ενδεχομένως για να φάνε και μουσακά, ή σουβλάκι και να απολαύσουν έναν freddo cappuccino…

Opinion Post