12 Ιουνίου 2014

H Βούλτεψη έχει καταλάβει ότι είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος; Αν όχι κάποιος να τη συνεφέρει

Με άρθρο της η κυβερνητική εκπρόσωπος καταφέρεται εναντίον των τεχνοκρατών χαρακτηρίζοντάς τους καταστροφή για τη χώρα!! Στοχοποιεί Χάρη Θεοχάρη και Κωστή Χατζηδάκη (τα όσα λέει είναι στην ουσία σωστά αλλά η δουλειά της δεν είναι να τα χώνει στους προηγούμενους), λησμονώντας παράλληλα ότι και ο νυν υπουργός Οικονομικών είναι καθαρόαιμος τεχνοκράτης, ενώ ο Στουρνάρας βελτίωσε θεαματικά τα νούμερα που γάμ@σαν προηγουμένως οι λαϊκιστές πολιτικοί σαν του λόγου της. Με συντεχνιακή αντίληψη πολιτικού βάζει δίπλα της τον Γιωργάκη, τον Τσοβόλα κ.λπ (γιατί κι αυτοί πολιτικοί είναι) και απέναντί της τους τεχνοκράτες αντί να να διαχωρίζει ιδεολογίες (λιγότερο ή περισσότερο κράτος)... Επιτέλους ας κόψει τον λαϊκισμό και τις κοτσάνες και ας κοιτάξει να ενημερωθεί για τα θέματα μπας και φερθεί υπεύθυνα όπως αρμόζει στη θέση της... και που 'σαι Σοφάκι: Τη σελίδα σου δεν την διαβάζει κανείς εδώ και χρόνια που την έχεις, οπότε μην προσπαθείς να την προωθήσεις χρησιμοποιώντας τη θέση που σου εμπιστεύθηκε ο Σαμαράς 

Αίσθηση προκαλεί άρθρο της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη η οποία επιτίθεται εναντίον των τεχνοκρατών λέγοντας πως είναι η καταστροφή της χώρας. Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, αλλά φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον... Χάρη Θεοχάρη και τον Κώστα Χατζηδάκη, στο άρθρο που δημοσιεύει στην προσωπική της ιστοσελίδα προσπαθεί – όπως λέει -να απαντήσει σε αυτούς που υποστηρίζουν την «ανεξαρτησία» των τεχνοκρατών.

«Ανεξάρτητος δεν σημαίνει ανεξέλεγκτος και όλοι κρίνονται» γράφει μεταξύ άλλων φωτογραφίζοντας την περίπτωση του Χαρη Θεοχαρη και προσθέτει: «Η εμπειρία, διεθνής και εγχώρια, έχει δείξει πως οι τεχνοκράτες κάνουν άφθονα λάθη και οι αμιγώς τεχνοκρατικές κυβερνήσεις πέφτουν με μεγάλο πάταγο, αφού προηγουμένως αποτύχουν μετά πολλών επαίνων».

Η κυρία Βούλτεψη αναφέρει ότι για τα λάθη των τεχνοκρατών την πληρώνουν συνήθως οι πολιτικοί που τους διόρισαν:

«Επιπλέον, στα μάτια των πολιτών, η ευθύνη για τα λάθη των τεχνοκρατών βαρύνουν αυτούς που τους διόρισαν – στη συγκεκριμένη περίπτωση στον συγκεκριμένο τεχνοκράτη είχαν δοθεί και... 172 επιπλέον αρμοδιότητες από όσες προέβλεπε η θέση του».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένη και αναφέρεται στην προσπάθεια Θεοχάρη να φορολογίσει αναδρομνικά τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται σε χέρια ξένων επενδυτών γράφοντας πως ένας πολιτικός θα χειριζόνταν εντελώς διαφορετικά το θέμα.

Στην ίδια λογική αναφέρει και την εγκύκλιο Θεοχάρη ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν διαφορετικό κλειδάριθμο και Ε9 από τους γονείς: «Όταν – άλλο παράδειγμα – εκδίδεται εγκύκλιος βάσει της οποίας θα πρέπει γονείς και ανήλικα τέκνα να έχουν διαφορετικό κλειδάριθμο στο Ε9 και προκαλείται γενική αναστάτωση, είναι βέβαιο ότι ο πολιτικός θα λάμβανε υπόψη του την (άχρηστη) ταλαιπωρία και δεν θα το έκανε».

Στο τέλος του άρθρου της η κυρία Βούλτεψη αφήνει αιχμές και για τον Κώστα Χατζηδάκη για το θέμα των αναπροσαρμογών στις τιμές του γάλακτος και στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ:

«Η περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που περιλάμβανε τις γνωστές ρυθμίσεις για το ψωμί και το γάλα που παραλίγο να ρίξουν την κυβέρνηση (οπότε δεν θα εφαρμόζονταν ούτε τα σωστά) αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός τεχνοκρατικού δημιουργήματος, που υιοθέτησαν πολιτικοί, διότι οι τεχνοκράτες τους διαβεβαίωσαν ότι θα έπεφταν οι τιμές.

Φυσικά, οι τιμές δεν έχουν πέσει – αντίθετα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αυξηθεί.

Οπότε, ας θυμηθούμε για άλλη μια φορά την περίφημη ρήση του Πομπιντού, που είχε πει ότι υπάρχουν τρεις δρόμοι με προορισμό την καταστροφή: ''Ο ευχάριστος με τις γυναίκες, ο γρήγορος με τα τυχερά παιχνίδια και ο σίγουρος με τους τεχνικούς''».