06 Ιουνίου 2014

Oι 10 θεές του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ

Είναι γνωστό ότι οι πιο ωραίες γυναίκες είναι οι Ελληνίδες. Όταν, βέβαια, αναφερόμαστε σε όμορφες παρουσίες δεν πάει το μυαλό μας σε αθλήτριες. Που να δείτε, όμως, τις μπασκετμπολίστριες που έχει η χώρα μας.
‘Aλλωστε αν φορούσαν πιο κοντά σορτσάκια, το γυναικείο μπάσκετ θα ήταν πιο δημοφιλές και θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους παράγοντες.



Εύα Κατωπόδη
Η 27χρονη έχει ύψος 1.87 και αγωνίζεται στον Αρη Θεσσαλονίκης. Λατρεύει την γυμναστική, ενώ κάθε καλοκαίρι θα την δούμε στις παραλίες την Λευκάδας να παίζει ρακέτες .



Ζωή Δημητράκου
Η πρώτη Ευρωπαία ( μοναδική ως τώρα) και τρίτη σε όλο τον κόσμο που κατάφερε να πετύχει σε κάποιο αγώνα κουντράπλ-νταμπλ (quadruple-double, δηλαδή διψήφιο νούμερο σε τουλάχιστον 4 στατιστικές κατηγορίες). Στα 18 της συμμετείχε στα ελληνικά καλλιστεία. Σήμερα παίζει στη ρωσική Ναντέζντα Όρενμπουργκ.



Αννα Καβασίλα
Με ύψος 1.84 και εξαιρετική κίνηση στο ζωγραφιστό γύρισε στα 22 της στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού μετά απο μία 4ετή θητεία στο κολέγιο Robert Morris στην Αμερική.



Σοφία Βασιλειάδου
Έχοντας δοκιμάσει τις ικανότητες τις σε βόλει, στίβο και μπαλέτο, αυτό που την κέρδισε ήταν το μπάσκετ. Η πανέμορφη Θεσσαλονικιά δασκάλα αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ έχοντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε κάθε αγώνα.



Ηρώ Κουφογιάννη
Τα τελευταία 2 χρόνια έχει μετακομίσει στην Κω για χάρη του Ιπποκράτη. Μπασκετικά μπορεί να την κερδίζουν τα νησιά(έχει αγωνιστεί και στην Λευκάδα) αλλά ως γνήσια Θεσσαλονικιά για εκείνη «σαν την Χαλκιδική δεν έχει».





Ασημίνα Κουτσουνούρη
Είναι ίσως η πιο διάσημη Ελληνίδα αθλήτρια του μπάσκετ. Όχι μόνο όμως για τις επιδόσεις της εντός αγωνιστικού χώρου αλλά κυρίως γι' αυτές εκτός παρκέ. Ο λόγος για την Ασημίνα Κουτσουνούρη μια αθλήτρια που ως μοντέλο έχει σηκώσει θύελλα ενθουσιασμού σε όλους τους φίλους του μπάσκετ.



Δώρα Παντέλη
Κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, φετινή νταμπλούχος με την ομάδα του Ελληνικού. Η 27χρονη έζησε το Amerikan Dream της, πηγαίνοντας να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Jacksonville College και στο Binghampton University.



Έλενα Βλάνη
Αγωνίζεται ως γκαρντ και όταν οπλίζει από τα 6.75, σκοτώνει κάθε αντίπαλο. Αυτό τις απογευματινές ώρες της ζωής της γιατί τις πρωινές είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο. Αν και μένει χρόνια στην Αθήνα, η αγάπη της για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ δεν κρύβεται.



Χριστιάνα Γεροστεργίου
Μία από τις καλύτερες παίχτριες στην Α2 ('Ομιλος Βορρά) με την φανέλα του Ηρακλή. Η 18χρονη αθλητρια θα συνεχίσει την καριέρα της στο κολεγιακό πρωτάθλημα αφού συμφώνησε με το κολέγιο του Μέιν.



Ελεάννα Χριστινάκη
Η μικρή της παρέας με τον χαρακτήρα και την αγωνιστική της συνέπεια, έχει κλέψει τις "πράσινες" καρδιές. Η κυπριακής καταγωγής Ελεάννα υπόσχεται πολλά για το μέλλον, αφού σε ηλικία μόλις 17 ετών είχε την πρώτη της κλήση στην Εθνική Γυναικών.

Γεωργία Σαράντη
http://www.atleta.gr/