09 Ιουνίου 2014

Άρχισε τα τηλέφωνα ο Σαμαράς-Oλα έτοιμα για τον ανασχηματισμό -Ποιοι ακούγονται μέχρι την τελευταία στιγμή

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα των νέων υπουργών.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι στο γραφείο του στο Μαξίμου, ενώ ήδη το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ έχει πάρει θέση στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και ο γραμματέας της κυβέρνησης Φώτης Καϋμενάκης ετοιμάζει τα τυπικά έγγραφα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την αυριανή ορκωμοσία.

Την ίδια ώρα τα ονόματα και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Την ώρα όμως που απ' όλους θεωρείται “κλειδωμένη” η μετακίνηση του Ι. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος το όνομα του αντικαταστάτη του “παίζει”, ενώ παίζει ακόμη και το “σπάσιμο” του υπουργείου με ... επαναφορά στο παρελθόν και τα δύο υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας να τίθενται υπό την επίβλεψη του ίδιου του πρωθυπουργού.

Δυο καθηγητές για “Τσάροι”

Πολλοί, ειδικά τις τελευταίες ώρες με τα ονόματα να “πέφτουν βροχή” θυμήθηκαν ότι πολλά ονόματα ακούγονται για να καίγονται ωστόσο από χθες τη νύχτα ήρθε στην επικαιρότητα το όνομα του φίλου του πρωθυπουργού και καθηγητή οικονομικών Νίκου Οικονομίδη, ενώ παράλληλα από άλλες πηγές ακούστηκε και το όνομα του επίσης καθηγητή Γιάννη Μουρμούρα. Ο κ. Οικονομίδης μέχρι και αυτή την ώρα θεωρείται ότι θα έχει κάποιο ρόλο στο υπουργείο της οδού Νίκης.

Και οι δύο με την δική τους πορεία και με πολλά “συν” στο βιογραφικό τους, όμως άλλες πηγές βάζουν ένα “αλλά”.

Λένε ότι η επιλογή θα είναι πιο πολιτική χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις.

Οι σίγουροι, οι "νέοι" και οι καραμπόλες

Πέραν της διαμόρφωσης του νέου οικονομικού επιτελείου τα υπόλοιπα παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος δεν πρόκειται να προκαλέσουν...εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως μεταδίδουν στενοί συνεργάτες των δύο ανδρών.
Στο ίδιο υπουργείο αναμένεται να υπηρετήσουν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Φώφη Γεννηματά και Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μάλλον καταλαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από όπου φεύγει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ακούγεται για το υπουργείο Ανάπτυξης δίπλα στον κ. Χατζηδάκη.

Επίσης ακούγονται οι Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Δεν αποκλείεται,μάλιστα, να αξιοποιηθούν στελέχη, όπως οι Συλβάνα Ράπτη, Παντελής Καψής και Κυριάκος Πιερακκάκης.

Ακόμα παίζεται η παραμονή του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενώ σε σενάρια...καραμπόλας εμπλέκονται οι Γιάννης Μιχελάκης, Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης, εφ όσον εγκαταλείψουν τα τωρινά τους πόστα.

Ερώτημα είναι η τύχη του Γιάννη Βρούτση, ενώ φαίνεται πως παραμένει εντός κυβερνητικού σχήματος την ύστατη ώρα ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ την έξοδο βλέπει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Εκτός φαίνεται να μένει και ο Σίμος Κεδίκογλου, ενώ μπορεί να αξιοποιηθούν η Νίκη Τζαβέλλα και ο Βασίλης Κικίλιας.