14 Ιουλίου 2014

ΜΕ 2 ΜΥΡΙΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ Η "ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ"... ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ: 2 εκ. διεκδικεί η ανήλικη, θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης του επιχειρηματία

- Αγωγή με την οποία αξιώνει αποζημιώσεις από 0,5 έως 2 εκ. ευρώ από τον επιχειρηματία, άσκησε η ανήλικη
- «Σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, σωματική, σεξουαλική και ψυχική βλάβη, εξευτελισμό, μείωση της αξιοπρέπειας και παιδική πορνεία», κ.α. το αιτιολογικό διεκδίκησης αποζημιώσεων

- Προσπάθειες ανατροπής του διατάγματος μπλοκαρίσματος της περιουσίας του επιχείρησε ο Άκης Λευκαρίτης
- Αντίθετη στάση του άλλου ένοχου για την ίδια υπόθεση Νίκου Νικολάου

Σε άσκηση αγωγής με την οποία αξιώνει αποζημιώσεις από τον Άκη Λευκαρίτη, ύψους από 500.000 ευρώ μέχρι 2εκ., προέβη μέσω των δικηγόρων της η ανήλικη που έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τον επιχειρηματία .

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», μετά την παραδοχή από μέρους του Άκη Λευκαρίτη για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώπιον του Δικαστηρίου, οι δικηγόροι της ανήλικης ζήτησαν στο πλαίσιο της αγωγής που άσκησαν, να παγοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία για να διασφαλιστεί ότι αν κερδηθεί η αγωγή, ο Α. Λευκαρίτης, θα καταβάλει τις αποζημιώσεις που θα αποφασίσει το Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ανήλικη δια των δικηγόρων της, διεκδικεί αποζημιώσεις για «σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιού, σωματική, σεξουαλική και ψυχική βλάβη, παράνομη κατακράτηση παιδιού, κατάχρηση της ευάλωτης θέσης παιδιού, εξευτελισμό, μείωση της αξιοπρέπειας και παιδική πορνεία».

Ο επιχειρηματίας επέδειξε ενδιαφέρον ανατροπής του διατάγματος το οποίο εκδόθηκε από το Δικαστήριο μονομερώς μέχρι την κατάθεση θέσεων των εναγομένων.

Έχοντας ωστόσο ενώπιον του τις θέσεις και των δύο πλευρών, αποφάσισε τη παράταση της ισχύς του διατάγματος μέχρι να τελεσιδικήσει η αγωγή.

Αντίθετα ο άλλος ένοχος για την ίδια υπόθεση, Νίκος Νικολάου που θα εκτίσει ποινή 10ετούς φυλάκισης, δεν φάνηκε να επιθυμεί ανατροπή του διατάγματος.