05 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014: Έγινε της… Κρανέας – Κατέβασαν το βουνό οι πιλότοι μας

Εντυπωσιακά ήταν τα πλάνα από την άσκηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014» και τα κομάντο της Πολεμικής Αεροπορίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία πλάνα από την άσκηση «Κάμπερος 2014».
Στην άσκηση πήραν μέρος 104 αεροσκάφη.

Η άσκηση περιλάμβανε την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Η εκτέλεση της Άσκησης «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014 άρχισε με το μη επανδρωμένο της σειράς (ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ) να πετάει στα 900 πόδια και να στέλνει εικόνα από το Πεδίο βολής που απεικόνιζε την εικόνα Εχθρικού Αεροδρομίου,β άσεις RADAR, φάλαγγες εχθρικών οχημάτων και εγκαταστάσεις στρατωνισμού!

Μετά τα μαχητικά της ΠΑ εκτέλεσαν όλες τις αποστολές της ΠΑ από καταστροφή αεροδιαδρόμου με άφεση βομβών από συγκεκριμένο ύψος ενώ στοιχεία από Μονάδα Βέλος εκτελούσαν βολές για την προστασία του αεροδρομίου !

Εκπληκτική η ευστοχία που διέλυσε τον διάδρομο με τις βόμβες να σείουν το έδαφος ενώ το ωστικό κύμα έφτανε μέχρι το παρατηρητήριο!

Για ακόμη μία φορά τα ελληνικά κομάντο της Πολεμικής Αεροπορίας έδειξαν τη δύναμή τους.



http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/468565/kamperos-2014-egine-tis-kraneas-–-katevasan-to-voyno-oi-pilotoi-mas-pics-vid#ixzz36aPjWClH