04 Ιουλίου 2014

Οι αριθμοί πίσω από τις (4K) κάμερες του Μουντιάλ

Τη στιγμή που πολλοί - ειδικοί και μη - ασχολούνται με τα στατιστικά του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, μετρώντας γκολ, νίκες, τελικές προσπάθειες, ακόμα και τα χιλιόμετρα που διανύουν οι ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα, η Sony κάνει τον δικό της απολογισμό, με αφορμή το εγχείρημα καταγραφής της ποδοσφαιρικής δράσης σε Ultra HD.

Για την επίτευξη του, η Sony μετέφερε στη Βραζιλία με 47 πτήσεις, 4.500 τόνους μηχανημάτων και εξοπλισμού, περισσότερους από 280 ανθρώπους-προσωπικό και τεχνικούς από την εταιρεία, καλύπτοντας 12 διαφορετικά μέρη και περισσότερα από 50.000 μίλια, με 300 κάμερες.

Οι τεχνικοί της εταιρείας στήνουν κάμερες για 37 σταθερά πλάνα σε κάθε αγώνα και υπολογίζεται ότι συνολικά θα τραβηχτούν πάνω από 2.500 ώρες στιγμιότυπων και αγώνων, ικανά να προβάλλονται για 7 χρόνια από όλα τα κανάλια.

«Το δύσκολο και εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα της Sony, στόχο έχει να ικανοποιήσει πλήρως κάθε ποδοσφαιρόφιλο, ανά την υφήλιο, και γι΄ αυτό ενεργοποιήσαμε έναν πρωτοποριακό μηχανισμό και τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες», σχολίασε ο επικεφαλής της Sony στην Ελλάδα, Γιάννης Γρατσώνης,