15 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Η αποθέωση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας: 500.000 Γερμανοί υποδέχθηκαν την εθνική τους

Την αποθέωση από περίπου 500.000 φιλάθλους γνώρισε στην Πύλη του Βραδεμβούργου η Εθνική Γερμανίας, κατά την επιστροφή της από την Βραζιλία, όπου και κατέκτησε το Μουντιάλ. Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO
Το Βερολίνο έβαλε τα... καλά τους και υποδέχθηκε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Γερμανούς, οι οποίοι επέστρεψαν “σπίτι” τους με το τρόπαιο του Μουντιάλ στις αποσκευές τους.


Η αποστολή της Γερμανίας έφτασε στο Βερολίνο με περίπου δυο ώρες καθυστέρηση καθώς λίγο πριν από την αναχώρηση από τη Βραζιλίας το τελευταίο αυτοκίνητο που μετέφερε τις αποσκευές των Γερμανών προκάλεσε μια μικρή γρατζουνιά στο αεροσκάφος. Για λόγους ασφαλείας έπρεπε να γίνει έλεγχος στο αεροσκάφος κι αυτό κράτησε περίπου δύο ώρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για το Βερολίνο.



Πρώτος που αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο ήταν ο αρχηγός των «Αετών», Φίλιπ Λαμ, ακολούθησαν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές με πλήθος κόσμου, κυρίως προσωπικό να τους αποθεώνει στον αεροδιάδρομο, όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε με αψίδα θριάμβου φτιαγμένη από νερό.






Τα “πάντσερ” έφτασαν στη γερμανική πρωτεύουσα λίγο μετά τις 11 και περίπου 500.000 φίλαθλοι τους περίμεναν στην Πύλη του Βραδεμβούργου για να τους αποθεώσουν. Η πομπή του... θριάμβου καθυστέρησε περίπου μιάμιση ώρα για να φτάσει στον προορισμό της αφού στο δρόμο παντού υπήρχε πλήθος κόσμου, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως είχαν σταματήσει για να τους δούν μέχρι και τα ποταμόπλοια στον ποταμό Σπρεε (που διασχίζει το Βερολίνο) και ακόμα και ένα τραίνο πάνω σε μια γέφυρα την ώρα που περνούσε αποκάτω το ανοιχτό λεωφορείο της Μερσεντές που στην πρόσοψη είχε σαν 4ο αστέρι το λογότυπο της εταιρίας









Όλα αυτά ενώ το αεροπλάνο της Lufthansa πετούσε σε χαμηλή πτήση πάνω από τη Fanmeile όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος


Αφού πήραν κάποιες ανάσες και έφαγαν και κάτι... ειδικά ο Σβάινσταιγκερ που όπως δήλωσε κοιμήθηκε νωρίς μετά τον τελικό αφού πονούσε όλο το σώμα του από το ξύλο που έφαγε από τους Αργεντίνους...


οι πρώτοι που ανέβηκαν στη σκηνή που είχε στηθεί ήταν ο Γιοακίμ Λεβ, οι συνεργάτες του (Χάνσι Φλικ και ο τερματοφύλακας της ομάδας που κέρδισε το τελευταίο τρόπαιο για τη Γερμανία, το  του 1996 στο Λονδίνο, Αντρέας Κέπκε) και ο μάνατζερ της «νάσιοναλμανσαφτ» Όλιβερ Μπίρχοφ που δεν έκρυψαν την μεγάλη τους ευτυχία και υπερηφάνεια.


Στη συνέχεια μπήκαν οι παίκτες χωρισμένοι σε 6άδες όπως ακριβώς έμεναν στα σπίτια που είχαν οι Γερμανοί στην Βραζιλία αφού οι Γερμανοί είχαν αγοράσει μήνες πριν πριν ένα προπονητικό κάμπ όπου έχτισαν μονοκατοικίες με χρηματοδότηση της Μερσεντές και όπου οι παίκτες έμεναν σε αυτόνομες σπιτάκια ανά 6 και μάλιστα οι 6άδες περιείχαν απ΄όλα, λίγο Σάλκε, λίγο Ντόρτμουντ, λίγο Μπάγιερν. Δείτε φώτο από το προπονητικό κέντρο και το χτίσιμό του






Στην πρώτη δόση εισόδου των παικτών με μπροστάρη τον Μερτεσάκερ και στην πρώτη εξάδα ήταν τόσο ο Ποντόλσκι στον οποίο πήγε πρώτα το μικρόφωνο όσο και οι Κεντίρα , Μπόατενγκ και Οζίλ..



Ακολούθησε εκείνη με τον σκόρερ του τελικού Γκέτζε αλλά και τους Κλόζε , Σούρλε, Χέβεδες ,Κρόος που επίσης χορεύοντας και τραγουδώντας είπαν το δικό τους ευχαριστώ στους φιλάθλους για την θερμότατη υποδοχή. Μάλιστα τραγούδησαν και το εξής τραγουδάκι για να τρολάρουν τους Αργεντίνους

Οι Γκαούτσος πάνε έτσι (σκυφτοί)


κι οι Γερμανοί πάνε έτσι (όρθιοι)







Με τη σειρά τους στη σκηνή ανέβηκαν έξι ακόμα άσοι με πρώτο τον κορυφαίο γκολκίπερ της διοργάνωσης Νόιερ αλλά και τον Σβαϊνστάιγκερ και υπό τις …οδηγίες του Ντράξλερ επίσης χόρεψαν και τραγούδησαν για τον …Γκροσκρόιτς ο οποίος ήταν επίσης στην εν λόγω «ομάδα», πριν ο «Σβάινι» πει λίγα λόγια το 4ο.



Η ευτυχία και το πάρτι έφθασαν στο αποκορύφωμα τους όταν κατέφθασε το τρόπαιο με τέσσερις παίκτες (οι Χούμελς , Κράμερ , Ζίελερ και Μίλερ) να... κρύβουν τον αρχηγό Λαμ, ο οποίος μετέφερε την κούπα.





Μετά τους παίκτες μπήκαν οι μασέρ, γυμναστέ, φυσιθεραπευτές, μάγειρες, φροντιστές και λοιποί που ήταν μαζί με την ομάδα στη Βραζιλία. Μάλιστα Τόσο οι παίκτες όσο και οι προπονητές είχαν σκύψει και τους προσκύναγαν!!


Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και πολύ χορός , τραγούδι και ευτυχία για την «νάσιοναλμανσαφτ» και τους Γερμανούς



Δείτε εδώ όλη την υποδοχή: