16 Ιουλίου 2014

Κύπρος: Ένας ήρωας του '74 πίσω από τα σίδερα για 22 κιλά μαριχουάνα

Ο Τσέρος υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά των ναρκωτικών στη Κύπρο γιατί είχε πέσει θύμα τοκογλύφων στην Ελλάδα

Λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που πριν 40 χρόνια καταρρίφθηκε το αεροσκάφος Νoratlas με τους Έλληνες καταδρομείς που έφτασαν στη Κύπρο από τη Κρήτη για να πολεμήσουν κατά των Τούρκων, βρίσκεται φυλακισμένος ένας από τους ανθρώπους που γλίτωσαν από τον θάνατο το 1974.

Ο Σταύρος Τσέρος, 60 χρονών σήμερα, ήρθε ξανά στη Κύπρο από την Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές του 22 κιλά μαριχουάνα και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε αμέσως την ενοχή του όπως έκανε και στο Κακουργιοδικείο που παρουσιάστηκε χθες. Οι δικηγόροι του ζητώντας επιείκεια από το δικαστήριο επικαλέστηκαν το λευκό ποινικό του μητρώο και το γεγονός ότι το 1974 βρέθηκε στη Κύπρο συμμετέχοντας στην επιχείρηση «Νίκη» για να πολεμήσει τους Τούρκους στην εισβολή.

Ο Τσέρος υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να κάνει τη μεταφορά των ναρκωτικών στη Κύπρο γιατί είχε πέσει θύμα τοκογλύφων στην Ελλάδα.

Οι Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου στις οποίες βρίσκεται ο Τσέρος είναι πολύ κοντά στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου είναι θαμμένοι οι συστρατιώτες του που σκοτώθηκαν το 1974 στη Κύπρο.

Δημήτρης Κυπριανού
protothema.gr