07 Ιουλίου 2014

Ωνάσειο: Η έκκληση βοήθειας μητέρας για την 9χρονη κόρη της δεν ευσταθεί-Τα έξοδα καλύφθηκαν από το Ταμείο

Διευκρινίσεις δόθηκαν από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) αναφορικά με την υπόθεση της 9χρονης Νεφέλης, η περιπέτεια υγείας της οποίας βρέθηκε στο προσκήνιο εσχάτως με αφορμή την έκκληση που έκανε η ανασφάλιστη μητέρα της για οικονομική στήριξη.

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την έκκληση βοήθειας μητέρας μικρής ασθενούς για τη συγκέντρωση των αναγκαίων χρημάτων για τη νοσηλεία του παιδιού στο ΩΚΚ, σας ενημερώνουμε ότι το παιδί νοσηλεύθηκε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2014 με κάλυψη του Ασφαλιστικού της Φορέα και χωρίς η οικογένειά της να επιβαρυνθεί. Επομένως, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα η έκκληση για τη συγκέντρωση χρημάτων» επισημαίνει η διοίκηση του Ωνασείου.

Στελέχη του Ωνασείου υπογραμμίζουν ότι βάσει των σχετικών εγγράφων που έχει στη διάθεσή του στο νοσοκομείο η νοσηλεία της 9χρονης στο Κέντρο καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον ασφαλιστικό φορέα της και όχι από άλλη πηγή.

Η 9χρονη, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, διαγνώστηκε στις αρχές του έτους με την καρδιολογική νόσο Wolff Parkinson White που επέβαλε άμεση χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα, τότε είχε «ανοιχθεί» λογαριασμός σε τράπεζα και είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 14.000 ευρώ για τις ανάγκες της επέμβασης. Η 9χρονη εισήχθη στο Ωνάσειο αλλά η επέμβαση δεν ολοκληρώθηκε λόγω επιπλοκών και επαναπρογραμματίστηκε για το καλοκαίρι.

«Σήμερα το παιδί φαίνεται ότι δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη κι απ’ ότι υποστηρίζει η μητέρα το παιδί θα πρέπει και πάλι να νοσηλευθεί στο ΩΚΚ» αναφέρει η ανακοίνωση του Ωνασείου, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «για τη νέα νοσηλεία έχει ήδη προταθεί στην οικογένεια να ακολουθηθεί η διαδικασία εισαγωγής στο ΩΚΚ μέσω του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Αναφορικά με τη νοσηλεία μικρών καρδιοπαθών στο Ωνάσειο, η διοίκηση επισημαίνει ότι από τον Οκτώβριο 2011, το ΩΚΚ, στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, καλύπτει όλα τα παιδιά που παραπέμπονται από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους.

Παναγιώτα Καρλατήρα
protothema.gr