16 Ιουλίου 2014

Απίστευτο γέλιο ο τρομοκράτης της πο@τσας που πήγε για ψώνια στο Attica εν ώρα επιχείρησης της ΕΛΑΣ

[Γελάνε μέχρι και οι αριστεροί με τον στόκο: "Πιάστηκε με τσάντα απ'το Attica και το iPhone στο χέρι" έγραψε κάποιος...]

Τρία είναι τα πιθανά, μέχρι στιγμής, σενάρια που κυκλοφορούν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για το λόγο που ο Νίκος Μαζιώτης βρέθηκε σε ώρα αιχμής, στο πιο πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, όπου σημειώθηκε η συμπλοκή με την αστυνομία, η ανταλλαγή πυροβολισμών, οι τραυματισμοί δύο τουριστών και ο δικός του και τελικά η σύλληψή του.

Το ένα σενάριο, λέει ότι ο Ν. Μαζιώτης βρέθηκε στο Μοναστηράκι με στόχο να πραγματοποιήσει ληστεία, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.

Το δεύτερο, ότι εξέταζε την περιοχή για μελλοντική ληστεία ή άλλη ενέργεια και ως «περαστικός» πήγε να φάει ένα σουβλάκι ή κάτι αντίστοιχο, σενάριο που επίσης δεν επιβεβαιώνεται.

Το τρίτο σενάριο, με βάση μαρτυρίες, λέει ότι πήγε να αγοράσει ταξιδιωτικό σακίδιο από κατάστημα της περιοχής, εκεί τον είδε ειδικός φρουρός, στον οποίο κάτι θύμισε, ακολούθησε η απόπειρα ελέγχου και η συμπλοκή και ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική.

Το περίεργο σε κάθε περίπτωση- και μάλιστα για την «επιχειρησιακή εμπειρία» του Ν. Μαζιώτη-  είναι πως ενώ ήταν γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από τα χαράματα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας, για το παραεμπόριο, ο Μαζιώτης δεν αντιλήφθηκε στην περιοχή -στην ουσία γύρω του- την έντονη αστυνομική παρουσία και δεν ματαίωσε νωρίτερα τα σχέδια του όποια και αν ήταν αυτά.