12 Ιουλίου 2014

BINTEO-Μεγάλη αναμένεται η νύχτα στην Κερατέα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή

Στην πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού εξελίσσεται αυτή στην Κερατέα, καθώς οι άνδρες της πυροσβεστικής αδυνατούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Αντίπαλός τους οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με αποτέλεσμα να σημειώνονται αναζοπυρώσεις.

Η φωτιά απειλεί σπίτια της περιοχής, ενώ στην πυροσβεστική μελετούν πώς γίνεται τρεις εστίες να ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών κοντά η μία από την άλλη, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Λάκιζας. Οι εστίες που εκδηλώθηκαν με μικρή χρονική διαφορά η μία από την άλλη, ήταν τρεις συνολικά και συγκεκριμένα στην περιοχή Σακκά, στην περιοχή Λάκιζα και στον Προφήτη Ηλία. Η τελευταία σβήστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επί τόπου βρέθηκαν από το μεσυμέρι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρα, έξι οχήματα των δήμων, δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Άλλη μία ακόμα πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας. Οι φωτιές στην Κερατέα εκδηλώθηκαν η πρώτη στις 14:55 στη θέση Σάκα και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα. Η πυρκαγιά στο Αλιβέρι, εκδηλώθηκε στις 11:40 το πρωί σε χαράδρα με ξερά χόρτα, στην περιοχή Λέπουρα. Ωστόσο, στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Δείτε πλάνα από τις πυρκαγιές: