02 Ιουλίου 2014

BINTEO-Μαραντζίδης: «Δεν ήξεραν ποιος ήμουν»-ΟΝΝΕΔ: Καταδίκη της επίθεσης στον Ν. Μαραντζίδη

Ο καθηγητής που δέχτηκε την αναίτια επίθεση ενώ καθόταν σε καφέ με φοιτητή του είπε ότι ήταν ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι που τον πλησίασαν δεν ήξεραν ποιος ήταν και μάλιστα στην αρχή επειδή φορούσαν μαύρα νόμιζε ότι ανήκαν στη Χρυσή Αυγή. Μιλώντας στη  ΝΕΡΙΤ για τον ξυλοδαρμό του είπε χαρακτηριστικά ότι ....
«στην αρχή πήγαν στον Μιχάλη γιατί δεν ήξεραν ποιος ήταν ποιος. Κι όταν τους ρώτησα ποιον ψάχνουν και είπαν το όνομά μου, τους είπα ότι ήμουν εγώ. Άρχισε μια «συζήτηση».

Τους ρώτησα αν έχουν διαβάσει κάποιο δικό μου κείμενο και προφανώς δεν είχαν διαβάσει τίποτα αλλά με έντονο κι επιθετικό τρόπο μου ζητούσαν να τους πω τις απόψεις μου για την αριστερά. Τους είπα ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα αλλά όποτε θέλουν μπορούμε να μιλήσουμε» διηγήθηκε ο καθηγητής και συνέχισε: «Τότε άρχισαν οι ανοιχτές απειλές: πες μας γιατί θα μας τα πεις με το άγριο. Τους ειρωνεύτηκα γιατί μου φάνηκε αστείο…»

Αυτό όμως ήταν που περίμεναν και οι επιτιθέμενοι για να ξεκινήσουν το άγριο ξύλο. «Δέχτηκα μια γροθιά στο κεφάλι και δυο κλωτσιές… αυτά αισθάνθηκα εγώ στην αρχή. Δεν είχα εικόνα πόσοι με χτύπησαν, απλώς δεχόμουν τα χτυπήματα…»

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ


ΟΝΝΕΔ: Καταδίκη της επίθεσης στον Ν. Μαραντζίδη

Η ΟΝΝΕΔ καταδικάζει με ανακοίνωσή της την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους την Τρίτη ο καθηγητής, Νίκος Μαραντζίδης.

Αναλυτικά:

“Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση από ομάδα αγνώστων, σε βάρος του καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Νίκου Μαραντζίδη.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν, έχουμε επισημάνει την κατάσταση που επικρατεί εντός αλλά και εκτός των πανεπιστημίων, όπου οι γνωστές μειοψηφίες προβαίνουν σε επιθέσεις κατά ακαδημαϊκών και φοιτητών, όταν διαφωνούν με τις απόψεις τους. Αντίθετα, προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν τη δική τους άποψη.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το γεγονός και να συμπράξουμε, ώστε ο σεβασμός στην αντίθετη άποψη που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας, να γίνει και πάλι βασική και αδιαμφισβήτητη αρχή του δημοσίου βίου”.