01 Ιουλίου 2014

Σαμαράς: Διαψεύσαμε όσους ήλπιζαν στην καταστροφή μας

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε στο Ζάππειο Μέγαρο τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ σημειώνοντας με νόημα πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη διέψευσαν όσους ήλπιζαν στην καταστροφή τους.

«Τους διαψεύσαμε όλους, όχι ως πρόσωπα ούτε ως κόμματα. Τους διαψεύσαμε ως Ελλάδα όταν πετύχαμε την δημοσιονομική εξυγίανση, σταθεροποιήσαμε τη θέση της χώρας στο ευρώ, εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί παντού στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, βγήκαμε ήδη στις αγορές και τώρα βγαίνουμε επιτέλους από μακροχρόνια ύφεση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η προεδρία της Ελλάδας ήταν… σημαδιακή, καθώς όπως είπε, πριν από δύο χρόνια κάποιοι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ ενώ άλλοι στοιχημάτιζαν και τη διάλυση της Ευρωζώνης.

Το ίδιο συνέβη και το εξάμηνο πριν την ανάληψη της προεδρίας της Ε..Ε από την Ελλάδα είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν πως η ελληνική προεδρία δεν θα ήταν επιτυχής.

«Τους διαψεύσαμε όλους ως Ελλάδα όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και σταθεροποιήσαμε τη θέση της χώρας στο ευρώ, όταν πετύχαμε τη δημοσιονομική εξυγίανση» είπε και πρόσθεσε πως η χώρα πλέον βγαίνει στις αγορές και εξέρχεται της κρίσης.

Κλείνοντας, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως «η Ευρώπη είναι το σπίτι που μας φιλοξενεί όλους και μέσα σε αυτή υπάρχει ένα υποσχόμενο όραμα για το μέλλον των παιδιών μας».

ysterografa.gr