27 Ιουλίου 2014

ΚΛΑΙΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ!! Η τσετσενία του επέβαλε κυρώσεις!

Ανεπιθύμητα πρόσωπα είναι από σήμερα Κυριακή στην Τσετσενία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε υποστηριζόμενος από το Κρεμλίνο πρόεδρος του αυτόνομου κρατιδίου, Ραμζάν Καντίροφ.

Ο τσετσένος πρόεδρος κατηγόρησε τους στόχους των «κυρώσεων» ότι προκάλεσαν «τραγωδία» στην Ουκρανία, τονίζοντας επίσης πως θα παγώσει τυχόν τραπεζικούς λογαριασμούς των προσώπων-στόχων.

«Όλος ο κόσμος έχει παρακολουθήσει την τραγωδία του λιβυκού, του συριακού, του ιρακινού και του αφγανικού έθνους. Και τώρα πρόσφατα του ουκρανικού. Με το πρόσχημα της εξαγωγής δημοκρατίας, πολίτες αυτών των χωρών δολοφονούνται και πόλεις και θρησκευτικοί δεσμοί καταστρέφονται. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν την άμεση ευθύνη για όλο αυτό που συμβαίνει», έγραψε ο κ. Καντίροφ στον λογαριασμό του στο Instagram.

Σημειώνεται πως ο κ. Καντίροφ ήταν ανάμεσα στα 15 νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στη λίστα κυρώσεων της Ε.Ε. ως απαίτια για την απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και πολιτική ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Πέραν του κ. Ομπάμα, στη λίστα Καντίροφ βρίσκονται ο νυν απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Κάθριν Άστον και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Πηγή: http://www.skai.gr