09 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟ-Η γυμνή φωτογράφιση της Ζωής Λάσκαρη στη Δήλο που εξόργισε την -τότε- ΝΔ

Το 1985 η Ζωή Λάσκαρη ήταν 41 χρονών, φωτογραφίζεται γυμνή για το Playboy και γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που ποζάρει με αδαμιαία περιβολή για το γνωστό περιοδικό. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι πήρε 15 εκκατομύρια δραχμές.
Το τεύχος κυκλοφορεί τον Οκτώβριο προκαλώντας την οργή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επειδή φωτογραφήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς την άδεια των αρχών.

Η φωτογράφιση της ηθοποιού έγινε το 1985 για λογαριασμό του ελληνικού Playboy. Υπεύθυνος για το αποτέλεσμα ήταν ο διάσημος φωτογράφος Ντίνος Διαμαντόπουλος. Οι γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού προκάλεσαν την οργή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως υποστήριξαν, δεν είχε δοθεί η απαραίτητη άδεια για τη χρήση του αρχαιολογικού χώρου που αποτέλεσε το «σκηνικό».

Ωστόσο, η κυκλοφορία του περιοδικού έγινε κανονικά και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η ίδια η ηθοποιός ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή της, πως το ρεκόρ πωλήσεων που σημειώθηκε τότε δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα. Εκτός από την «παράνομη» χρήση του χώρου, η ηθοποιός κατηγορήθηκε και για την αμοιβή, που φημολογήθηκε ότι άγγιξε τα 15 εκατομμύρια δραχμές, γεγονός που η ίδια έχει διαψεύσει λέγοντας πως δεν πληρώθηκε καθόλου και πως το μόνο που απαίτησε ήταν τα καλύτερα μέσα, ώστε η φωτογράφιση της να έχει άρτιο αποτέλεσμα.